Mousse van kaki

Ingrediënten:

2 grote, rijpe kaki's

150 ml volle room

2 gelatineblaadjes

1 zakje vanillesuiker

2 koffielepels citroensap

2 passievruchten

Zoet, zuur, zacht of krokant? Deze mousse van kaki heeft het allemaal! Een kleurrijk glaasje dat ideaal is als afsluiter van je feestmenu!

Bereiding:

Vooraf:

Leg de gelatineblaadjes in koud water.

Was de kaki's en verwijder de kroontjes. Hou 1/4 apart en leg afgedekt in de koelkast. Snij de rest van de kaki's grof en mix in de blender tot een gladde massa.

Doe een deel van de kakipuree in een kookpot verwarm met het citroensap. Wring de gelatineblaadjes uit en voeg toe. Roer rond tot de gelatineblaadjes opgelost zijn. Meng vervolgens opnieuw onder de rest van de kakipuree en zet koel weg.

Doe de room in een ruime kom, voeg de vanillesuiker toe en klop op tot een stevige slagroom.

Hou een beetje slagroom apart, dek af en zet koel weg. Spatel de kakipuree beetje bij beetje onder de rest van de slagroom.

Schep de mousse in feestelijke glaasjes, dek af en zet koel weg. Laat gedurende enkele uren afkoelen.

Op het moment zelf:

Haal de glaasjes uit de koeling en voeg wat slagroom toe.

Snij de rest van de kaki in dunne schijfjes en voeg ze toe aan de glaasjes.

Haal de pitjes uit de passievruchten en gebruik ze als versiering van de mousse.

Nota's:

De passievruchten pitjes worden niet alleen gebruikt als versiering, maar het zure contrasteert ook goed met het zoete van de kakimousse. Bovendien is er ook een duidelijk verschil in structuur tussen het zachte van de mousse en het knapperige van de pitjes. Heb je een gast op visite die een verminderde smaak heeft nadat hij of zij Covid 19 heeft doorgemaakt? Speel dan met voedingsstructuren. Bij gebrek aan smaak kan afwisseling in structuur de maaltijd aangenamer maken.

Dit gerechtje bevat 195 kcal per portie. Een groot deel van deze calorieën komt uit de room. Light room kan echter niet opgeklopt worden, dus de volle room vervangen door light room is in dit geval geen optie.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten