Spirelli met spinazie, champignons en een gepocheerd eitje

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g spirelli

450 g verse spinazie

250 g champignons

1 bussel lente-uitjes

4 eitjes

50 g Parmezaanse kaas

1 el kruidenboter, of 1 el vetstof en verse kruiden (look, bieslook en peterselie)

1 el margarine voor bakken en braden

200 ml halfvolle room

Enkele druppels tabasco

Peper uit de molen

Donderdag veggiedag? Dan is dit gerecht een toppertje, met seizoengroenten van de maand maart!

Bereiding:

Indien je verse kruidenboter maakt: was de kruiden en snipper ze fijn. Meng ze onder de vetstof.

Breng water aan de kook voor de pasta.

Was, kuis en droog de spinazie

Was en kuis de lente-uitjes en snij ze in stukjes / ringen. Hou het groene deel apart voor de afwerking.

Verhit de margarine voor bakken en braden in een wokpan en stoof het witte deel van de lente-uitjes aan. Voeg vervolgens de spinazie toe, kruid met wat peper uit de molen en een beetje tabasco. Roer regelmatig om.

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Borstel de champignons schoon, snij ze in schijfjes en bak ze in de kruidenboter.

Breng water aan de kook om de eitjes te pocheren.

Voeg de room toe aan de spinazie en laat inkoken

Rasp de Parmezaanse kaas grof.

Pocheer de eitjes.

Giet de pasta af en dresseer de borden: onderaan wat pasta, dan de spinazieroom en de champignons, vervolgens het gepocheerd eitje en afwerken met de Parmezaanse kaasschilfers, het groene deel van de lente-uitjes en wat peper uit de molen.

Nota's:

Donderdag veggiedag? Dan past dit gerechtje zeker op het menu!

Zowel eieren als spinazie zijn rijk aan vitaminen en mineralen: dit gerechtje geeft je een echte vitamineboost!

Dit gerecht bevat ook veel ijzer. Het ijzer uit het ei is meteen opneembaar. Om het ijzer uit de spinazie beschikbaar te maken, moeten we vitamine C toevoegen: eet dus gerust een sinaasappel als dessert!

Spinazie bevat ook veel oxaalzuur. Personen die wel eens last hebben van nierstenen (oxalaatstenen) moeten hiermee wat opletten. Door room en kaas toe te voegen aan het gerecht, zal het oxaalzuur in onze darm binden aan de calcium uit de zuivelproducten, en wordt het oxaalzuur (maar ook de calcium) niet opgenomen in ons lichaam.

Dit heerlijke gerechtje bevat 500 kcal per portie en 25,5 g eiwitten, wat het een volwaardig vegetarisch gerecht maakt.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be