Aanbod

Individuele begeleiding

foto van Diëtiste Natacha Van der Auwermeulen

Voedingsadvies is voor mij steeds maatwerk.

De gehanteerde werkwijze wordt individueel bepaald in functie van de problematiek en de behoefte aan opvolging. Een kind wordt op een andere manier benaderd dan een volwassene, het ene dieet is noodgedwongen strikter dan het andere, in sommige gevallen volstaan 1-3 consultaties, terwijl in andere gevallen een langdurige opvolging vereist is.

Een eerste gesprek is steeds een verkennend gesprek, waarbij gevraagd wordt naar relevante persoonlijke en medische gegevens, en waarbij er een uitgebreide voedingsbevraging gebeurt. Komt u omwille van een specifieke medische problematiek, breng dan ook steeds een verwijsbrief van uw arts en relevante laboverslagen mee. Bij gewichtsproblemen, maar ook bij sommige andere problematieken wordt er een BI(v)A-meting gedaan om de lichaamssamenstelling te meten.

De resultaten van deze meting geven vaak richting aan het soort dieet dat toegepast wordt. Aan het einde van dit gesprek kunnen vaak al enkele algemene voedingstips meegegeven worden. Voor deze eerste consultatie moet u zo’n 60-75 minuten tijd uittrekken.

Tijdens de daarop volgende consulten wordt het dieet uitgebreider besproken en worden concrete handvatten aangereikt om toe te passen in uw concrete situatie. Tijdens het 2de tot het 5de consult komen er vaak veel vragen, waardoor er hiervoor gemiddeld 30 minuten tijd uitgetrokken moet worden. Vanaf het 6de consult gaat het meestal vooral over opvolging en is het aantal vragen beperkter. Voor zo’n opvolgconsult wordt 15-20 minuten tijd uitgetrokken. Wanneer er een langdurige opvolging nodig is, kan er vanaf de 6de consultatie ook een 10-beurtenkaart genomen worden.

Gebeurde er tijdens het eerste consult een BI(v)A-meting? Dan wordt dit in de verdere begeleiding regelmatig herhaald, om na te gaan dat de lichaamssamenstelling behouden blijft of verbetert in de loop van het dieet.

Tarieven consultaties

1ste consult:
60-75 minuten
60,00 EUR

2de-5de consult:
30 minuten
30,00 EUR

Vanaf het 6de consult:
15-20 minuten
20,00 EUR

10-beurtenkaart:
10 x 15-20 minuten
180,00 EUR

Groepsbegeleiding:
10 x 1 uur + 10 wandelingen
250,00 EUR

Wandeluurtje:
elke woensdagavond
deelname is gratis

In geval van emo-eten en bij sommige specifieke problemen volstaat een consultatie van 15-30 minuten niet.

Tijdens de eerste consultatie kan in onderling overleg een tijdsduur voor de vervolgconsultaties afgesproken worden. De prijs is overeenkomstig met de geplande tijdsduur.

Een ander voorbeeld van een begeleiding waarbij er mogelijk meer tijd nodig is, is een begeleiding van kinderen of jongeren, indien de behandeling er baat bij heeft dat het kind/de jongere en de ouders los van elkaar gezien worden. Indien u zelf graag ruim de tijd neemt om veel vragen te stellen, dan kan u ook zelf vragen om tijdens het volgende consult meer tijd in te plannen. De gepaste tijdsduur wordt dan telkens in onderling overleg besproken.


Wenst u graag een beetje extra uitleg of hebt u nog een vraag?

Aarzel dan niet mij te contacteren via .

Maak hier een afspraak in mijn online agenda.

Hulp nodig bij het maken van uw online afspraak?

Een afspraak maken kan ook telefonisch binnen de openingsuren van de praktijk: +32(0)15 68 24 60.

Groepsbegeleiding

foto van Diëtiste Natacha Van der Auwermeulen

Wil je graag werken aan een gezonder gewicht, en kan je daarbij wel wat sociale steun gebruiken? Dan is de groepsbegeleiding net wat je nodig hebt! In kleine groepjes van 5 tot 8 personen wordt er gedurende 10 weken begeleiding voorzien.

Wat mag je verwachten?

Een individueel intakegesprek van 1 uur, met inbegrip van een BI(v)A-meting om je lichaamssamenstelling te meten

8 groepssessies van 1 uur, waarin gezamenlijk gewerkt wordt rond gezonde voeding en een gezonde levensstijl in het algemeen. De onderwerpen die besproken worden, worden voor een stuk bepaald door noden van de groep. Zo kan er gewerkt worden rond het organiseren van de maaltijd en de tussendoortjes, emo-eten, een winkelbezoek,…

Een eetdagboekje, waarin je je voeding kan noteren en je gewoonten kan opvolgen

Een wekelijkse wandeling

Een afsluitend gesprek van 1 uur

De motivatie om in groep aan je gezondheid te werken

Een besloten Whatsapp groep voor vragen en ondersteuning

Eq3 mentor

foto van Diëtiste Natacha Van der Auwermeulen

Er is niet alleen diversiteit in het soort advies dat gegeven wordt, maar ook in het soort voeding. Vooral wanneer we spreken over een (groot) gewichtsverlies dat beoogd wordt, kan het nuttig zijn om niet uitsluitend met gewone voedingsmiddelen te werken, maar ook met specifieke dieetproducten, zoals de vervangmaaltijden uit het EQ3-gamma. Uiteraard gebeurt dit steeds onder begeleiding. Naar het einde toe wordt het gebruik van vervangmaaltijden afgebouwd en maaltijden gebaseerd op gewone gezonde voeding opgebouwd. Het uiteindelijke streefdoel blijft immers nog steeds het opbouwen van een gezond voedingspatroon dat op je lijf geschreven is.

Workshop of voordracht op maat

foto van Diëtiste Natacha Van der Auwermeulen

Wil je met je bedrijf of sportclub werken rond gezonde voeding? Dat is mogelijk! Afhankelijk van je wensen kan een voordracht of workshop op maat gemaakt worden.

Dit kan gaan over algemene onderwerpen als een gezonde voeding of een gezonde levensstijl, maar ook specifieker, over gezond snacken, een gezonde lunchbox of een gezonde maaltijd in het bedrijfsrestaurant.

Wil je als bedrijf nog gerichter werken aan de gezondheid van je medewerkers? Ook individuele trajecten voor medewerkers die hierin geïnteresseerd zijn of groepstrajecten, zoals hierboven beschreven, maar dan binnen de context van het bedrijf zijn mogelijk.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan een e-mail naar
voor een vrijblijvende offerte.

Wandeluurtjes

foto van Diëtiste Natacha Van der Auwermeulen

Wandelen in Heist op den Berg

Ben je graag in beweging, maar komt het er niet altijd van? Hou je van wandelen maar heb je geen wandelpartner? Heb je het altijd druk, druk, druk en zie je het niet zitten om als het ’s avonds donker is, er alleen op uit te trekken? Dan zijn onze wandeluurtjes geknipt voor jou!

Wat? 1 uur, ofwel 4-5 km wandelen.

Voor wie? Iedereen die wil mag mee wandelen. Honden aan de leiband zijn welkom, maar wachten buiten bij vertrek.

Waar? Samenkomst en inschrijving:
Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist op den berg

Prijs? Deelname is gratis.

Wanneer? Elke woensdagavond van 20u tot 21u.

In principe wandelen we door tijdens de vakantie, maar aangezien ook wij er af en toe eens tussenuit knijpen,
bel (015/682460) of mail ( ) je ons best even als je voor het eerst mee wil wandelen tijdens een vakantieperiode.

Wat heb je nodig?

Gemakkelijk schoeisel om te wandelen

Kleding volgens de weersomstandigheden

Bij voorkeur een fluo hesje om op te vallen

Een lamp of lichtje om de weg te verlichten

Doel? Door in groep te wandelen, willen we bewegen gemakkelijker en toegankelijker maken. Breng gerust ook familie of vrienden mee.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be