Nieuws

Hier vind je weetjes, specifieke informatie m.b.t. diëten bij bepaalde allergieën of aandoeningen, informatie over voeding gericht naar specifieke doelgroepen of onderwerpen in verband met voeding, die recent in de pers geweest zijn en nader toegelicht worden. Als je op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp, kan je altijd eens een blik werpen op deze rubriek om te zien of er al informatie over verschenen is.

Urticaria: Allergisch voor de kou en andere oorzaken

Het koude seizoen komt eraan en liefhebbers van warm weer laten wel eens vallen dat ze allergisch zijn aan de kou. Maar wat als dat werkelijk zo is? Wat zijn urticaria? Is het een allergische reactie of niet? Wat kan, naast koude, nog urticaria uitlokken? En kan je er iets aan doen? Deze vragen proberen we in dit artikel te beantwoorden.

26 oktober 2020

Vers van de pers: Onderzoekers tonen een verband aan tussen een verstoord dag-nachtritme en slagaderverkalking

Ongeveer 1 jaar geleden werd door het Leids Universitair Medisch Centrum een onderzoek gepubliceerd, waaruit blijkt dat een verstoord dag-nachtritme leidt tot een toename van slagaderverkalking. Het is weliswaar een onderzoek dat gedaan werd bij muizen, maar ook bij mensen werd eerder al vastgesteld dat personen die in schiften werken vaak een hoger risico lopen op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

26 oktober 2020

Dossier: Sarcopenie: Hoe gezond ouder worden?

Sarcopenie is een benaming die velen onder u misschien niet veel zegt, maar het fenomeen is ons allen bekend: het is een leeftijdsgebonden verlies aan spiermassa en spierfunctie. Met andere woorden het gaat hier over het verlies aan spierkracht en fysieke mogelijkheden bij ouderen.

26 oktober 2020

Koemelkallergie: orale immunotherapie met gebakken melk

Koemelkeiwitallergie en lactose-intolerantie worden vaak verward. Hier vind je een korte toelichting over beide. En verder ook wat info over nieuw onderzoek naar immunotherapie, die mogelijk kan leiden tot het overwinnen van de koemelkallergie.

30 augustus 2020

Vers van de pers: Diepvriesgroenten en -fruit zijn even voedzaam dan de verse varianten

Geen tijd voor een eigen moestuin of om dagelijks naar de winkel te gaan voor verse ingrediënten? Geen nood! Onderzoek toont aan dat diepvriesgroenten en -fruit even voedzaam zijn als de verse variant, al gebruiken we ze soms wel op een andere manier…

30 augustus 2020

Dossier: Gezonde voeding: eet als een Fransman

Frankrijk wordt minder getroffen door de obesitasepidemie dan andere landen. Door deze voedingspatronen van de Fransen over te nemen, kunnen ook wij ons gewicht in evenwicht brengen.

30 augustus 2020

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be