Nieuws

Hier vind je weetjes, specifieke informatie m.b.t. diëten bij bepaalde allergieën of aandoeningen, informatie over voeding gericht naar specifieke doelgroepen of onderwerpen in verband met voeding, die recent in de pers geweest zijn en nader toegelicht worden. Als je op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp, kan je altijd eens een blik werpen op deze rubriek om te zien of er al informatie over verschenen is.

Koemelkallergie: orale immunotherapie met gebakken melk

Koemelkeiwitallergie en lactose-intolerantie worden vaak verward. Hier vind je een korte toelichting over beide. En verder ook wat info over nieuw onderzoek naar immunotherapie, die mogelijk kan leiden tot het overwinnen van de koemelkallergie.

30 augustus 2020

Vers van de pers: Diepvriesgroenten en -fruit zijn even voedzaam dan de verse varianten

Geen tijd voor een eigen moestuin of om dagelijks naar de winkel te gaan voor verse ingrediënten? Geen nood! Onderzoek toont aan dat diepvriesgroenten en -fruit even voedzaam zijn als de verse variant, al gebruiken we ze soms wel op een andere manier…

30 augustus 2020

Dossier: Gezonde voeding: eet als een Fransman

Frankrijk wordt minder getroffen door de obesitasepidemie dan andere landen. Door deze voedingspatronen van de Fransen over te nemen, kunnen ook wij ons gewicht in evenwicht brengen.

30 augustus 2020
wandeluurtjes

Woensdag = Wandeldag: de wandeluurtjes gaan weer door!

Elke woensdag om 20u wandelen wij in groep in Heist op den Berg. Wandel jij graag en zoek je nog een wandelgroepje? Wandel dan mee met ons wandeluurtje!

29 juni 2020

Gluten: gezond of ongezond?

Zijn gluten gezond of niet? Wat zijn gluten precies en wat is coeliakie, tarwe-allergie en glutensensitiviteit? Hier vind je een antwoord op deze vragen.

21 juni 2020

Vers van de pers: Het ketogeen dieet bij reuzengroei

Acromegalie of reuzengroei is een aandoening waarbij je heel groot kan worden of grote handen, voeten en oren krijgt. Het ketogeen dieet wint nu ook een plaatsje in de behandeling van deze aandoening.

21 juni 2020

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be