Nieuws

Hier vind je weetjes, specifieke informatie m.b.t. diëten bij bepaalde allergieën of aandoeningen, informatie over voeding gericht naar specifieke doelgroepen of onderwerpen in verband met voeding, die recent in de pers geweest zijn en nader toegelicht worden. Als je op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp, kan je altijd eens een blik werpen op deze rubriek om te zien of er al informatie over verschenen is.

ATI’s in granen, een mogelijke oorzaak voor overgevoeligheidsreacties

Tarwe, gluten, fructanen, het zijn woorden die we wel eens vaker horen vallen, aangezien er best wel wat mensen zijn die aangeven hier klachten van te ondervinden als ze ervan eten. Daarnaast bevat tarwe, net als de meeste andere granen, ook ATI’s, ofwel Amylase Tripsine Inhibitoren. Over deze ATI’s wordt minder gesproken, ook al kunnen ze eveneens klachten uitlokken.

30 juni 2021

Vers van de pers: Nieuwe richtlijnen voor vegan voeding voorgesteld

Er wordt steeds meer aandacht geschonken aan plantaardige voeding. Vanuit gezondheidsoogpunt wordt vaak aangeraden om één of enkele dagen per week vegetarisch te eten, maar steeds meer mensen kiezen er ook bewust voor om meer vegetarisch of vegan te eten vanuit milieuoverwegingen of om dierenleed te vermijden. Een vegetarische voeding vraagt wat aandacht om alle voedingsstoffen in voldoende mate binnen te krijgen, maar dat is relatief eenvoudig te bereiken. Wanneer er gekozen wordt voor een vegan voeding, waarbij alle dierlijke producten vermeden worden, zijn er echter heel wat meer aandachtspunten en is het belangrijk om zeer bewust met je voedingskeuzes om te gaan.

30 juni 2021

Dossier: Sport: Wat eet je best na het sporten?

Voeding is altijd belangrijk in relatie tot sport. Zowel wat je eet voor, tijdens als na een training is van belang. De voeding voor en tijdens een sportinspanning is zeer individueel verschillend, in functie van leeftijd, geslacht, intensiteit van de sport, gewicht en trainingsniveau en uiteraard in functie van de gekozen sporttak. Voeding na het trainen is ook individueel verschillend, maar daarbij is het wellicht iets eenvoudiger om wat algemene richtlijnen mee te geven.

30 juni 2021

Genezen van berkenpollenallergie via immunotherapie met appels

Een berkenpollenallergie is zeer vervelend en vaak gaat deze ook gepaard met kruisallergieën, zoals een allergie voor appels. Een eerste onderzoek naar immunotherapie met appels blijkt echter zeer veelbelovend.

25 april 2021

Vers van de pers: Mijn gezonde voeding is nu ook beschikbaar in Haacht

Na de praktijk in Heist op den Berg en Mechelen, kan je nu ook op consultatie komen voor voedings- en leefstijladvies in Haacht. Naast diëtiste Natacha Van der Auwermeulen, vind je in deze praktijk ook kinderartsen dr. Ines Somers en dr. Marijke de Keukelaere en Neuroloog dr. Merel Brems.

25 april 2021

Dossier: Diabetes: Hoe omgaan met vasten?

Is vasten goed of slecht voor de gezondheid als je diabetes hebt? En wat zijn dan de aandachtspunten? In dit artikel lees je er meer over.

25 april 2021

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be