Nieuws

Hier vind je weetjes, specifieke informatie m.b.t. diëten bij bepaalde allergieën of aandoeningen, informatie over voeding gericht naar specifieke doelgroepen of onderwerpen in verband met voeding, die recent in de pers geweest zijn en nader toegelicht worden. Als je op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp, kan je altijd eens een blik werpen op deze rubriek om te zien of er al informatie over verschenen is.

Minder kanker bij minder bewerkte voeding – week van de diëtist 2023 in het teken van duurzaamheid

De laatste jaren eten we steeds meer sterk bewerkte voeding. Een verschuiving naar minder bewerkte voeding dringt zich op als we ons risico op kanker willen verkleinen.

20 maart 2023

Eosinofiele oesofagitis

Eosinofiele oesofagitis is een chronische slokdarmontsteking met vorming van littekenweefsel die kan voorkomen bij kinderen en volwassenen. Door het littekenweefsel wordt de doorsnede van de slokdarm kleiner en kan er voedsel blijven vastzitten. Een dieet waarbij bepaalde voedingsmiddelen vermeden worden kan ontstekingen en bijkomende schade aan de slokdarm vermijden.

28 februari 2022

Vers van de pers: Mijn gezonde voeding is er nu ook in Booischot

Na de thuislocatie in Heist op den Berg en de consultaties in Mechelen, in groepspraktijk Koeipoort, en in Haacht in de Kinderpraktijk, kan je vanaf maart ook bij Mijn gezonde voeding terecht in de huisartsenpraktijk Huisarts & Co te Booischot. Natacha is in Booischot bereikbaar op donderdagochtend van 8 tot 12u. De nieuwe locatie is een groepspraktijk, gelegen aan de Kleine Steenweg 20, in het centrum van Booischot. Deze locatie beschikt over een ruime parking en is ook rolstoeltoegankelijk.

28 februari 2022

Dossier: Obesitas bij kinderen: Neveneffecten van obesitas bij kinderen zijn omkeerbaar

Eén op vijf Belgische jongeren tussen 2 en 17 jaar heeft volgens de cijfers van Sciensano uit 2018 overgewichten 5,8% heeft obesitas. Het probleem is het grootst bij kleine kinderen tussen 2 en 4 jaar oud. Onder hen heeft één op vier overgewicht en 11,7% van hen is obees. Naast het ongemak van het overgewicht brengt dit ook gezondheidsproblemen met zich mee, zoals hart- en vaatziekten en obstructief slaapapneu.

28 februari 2022

Glutenvrij dieet: gezond of niet?

Voor sommige mensen, zoals personen met coeliakie, is het volgen van een glutenvrij dieet noodzakelijk. Voor anderen is het een hype. Uit onderzoek bij personen met coeliakie blijkt echter dat een glutenvrij dieet de kans op metabool syndroom en leversteatose vergroot, dus als je gluten mag eten, vermijd je ze wellicht beter niet!

22 december 2021

Vers van de pers: Preconceptioneel consulent

Zwangere dames passen doorgaans hun eet- en leefgewoonten aan zodra ze weten dat ze zwanger zijn, om de kans op een gezonde baby te vergroten. Het is echter de eet- en leefstijl van zowel mama als papa in spe vanaf 3 maanden voor de zwangerschap die de kans op een gezonde zwangerschap beïnvloedt. Als preconceptioneel consulent help ik je hiermee graag op weg.

22 december 2021

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be