Nieuws

Hier vind je weetjes, specifieke informatie m.b.t. diëten bij bepaalde allergieën of aandoeningen, informatie over voeding gericht naar specifieke doelgroepen of onderwerpen in verband met voeding, die recent in de pers geweest zijn en nader toegelicht worden. Als je op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp, kan je altijd eens een blik werpen op deze rubriek om te zien of er al informatie over verschenen is.

Dossier: Obesitas: Het nieuwe model

Volgens het nieuwe koolhydraat-insuline model is niet alleen het evenwicht tussen de hoeveelheid calorieën die je eet en de calorieën die je verbruikt van belang in de behandeling van obesitas, maar is ook het soort voeding en de hormonale en metabole respons die ze opwekken in het lichaam van belang.

22 december 2021

Hoe snel krijg je last van FODMAP’s?

Fodmap’s zijn suikers uit de voeding die niet door iedereen even vlot verteerd worden. Heb je prikkelbare darmen, dan kan het zijn dat je klachten hebt na het eten van deze voedingssuikers. Maar hoe snel na de maaltijd kan je klachten verwachten? Dat lees je in dit artikel.

20 september 2021

Vers van de pers: wat bepaalt ons eetgedrag?

Heel wat zaken bepalen mee wat we eten en drinken op een dag. Soms gaan we heel bewust met voeding om, maar vaker doen we dat onbewust en automatisch. Automatisch gedrag valt vaak terug op regels die we als kind aanleerden. Bewust omgaan met de voedingsgewoonten van je kinderen is dus belangrijk voor hun toekomstig eetpatroon en hun gezondheid!

20 september 2021

Dossier: Sarcopenie: De nieuwe richtlijn

In oktober 2020 publiceerden we reeds een artikel over sarcopenie. Als vervolg op dat artikel laten we je hierbij graag weten dat er ondertussen een nieuwe richtlijn gepubliceerd werd rond sarcopenie. Wat sarcopenie ook alweer is, hoe de richtlijn opgebouwd is en hoe je sarcopenie kan behandelen, lees je in dit artikel.

20 september 2021

ATI’s in granen, een mogelijke oorzaak voor overgevoeligheidsreacties

Tarwe, gluten, fructanen, het zijn woorden die we wel eens vaker horen vallen, aangezien er best wel wat mensen zijn die aangeven hier klachten van te ondervinden als ze ervan eten. Daarnaast bevat tarwe, net als de meeste andere granen, ook ATI’s, ofwel Amylase Tripsine Inhibitoren. Over deze ATI’s wordt minder gesproken, ook al kunnen ze eveneens klachten uitlokken.

30 juni 2021

Vers van de pers: Nieuwe richtlijnen voor vegan voeding voorgesteld

Er wordt steeds meer aandacht geschonken aan plantaardige voeding. Vanuit gezondheidsoogpunt wordt vaak aangeraden om één of enkele dagen per week vegetarisch te eten, maar steeds meer mensen kiezen er ook bewust voor om meer vegetarisch of vegan te eten vanuit milieuoverwegingen of om dierenleed te vermijden. Een vegetarische voeding vraagt wat aandacht om alle voedingsstoffen in voldoende mate binnen te krijgen, maar dat is relatief eenvoudig te bereiken. Wanneer er gekozen wordt voor een vegan voeding, waarbij alle dierlijke producten vermeden worden, zijn er echter heel wat meer aandachtspunten en is het belangrijk om zeer bewust met je voedingskeuzes om te gaan.

30 juni 2021

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be