Pasta met witte selder en kip

Ingrediënten voor 4 personen:

1 witte selder

250 g champignons

2 rode uien

240 g spirelli tricolore

500 g kipfilet

2 eetlepels margarine voor bakken en braden

200 ml sojaroom light

100 g gemengde geraspte kaas

Kruiden naar wens – ik gebruikte look in de saus, peper op de champignons en kippenkruiden op de kip

Pasta maar dan anders? Deze variant met witte selder en kip is zeker het proberen waard!

Bereiding:

Bereid de groenten voor: was en kuis de witte selder en snij in stukken van ongeveer 5 cm lang, pel en was de rode uien, snij ze in 4 en vervolgens middendoor, borstel de champignons schoon en snij ze in schijfjes.

Stoom of kook de witte selder gaar in +/- 20 minuten.

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de spirelli gaar volgens de instructies op de verpakking.

Verhit een eetlepel vloeibare margarine in een pan. Kruid de kipfilet aan beide zijden naar wens en bak deze gaar.

Verhit een eetlepel vloeibare margarine in een kookpotje, voeg de rode ui en de champignons toe, kruid naar wens en stoof kort aan.

Breng de sojaroom onder voortdurend roeren aan de kook, samen met de kaas en kruid naar wens.

Snij de kip in plakken en dresseer alles op de borden.

Nota's:

Witte selder is niet heel uitgesproken van smaak en kan dus eenvoudig gecombineerd worden in verschillende gerechten, zo ook in dit pastagerechtje.

Gebruik in dit gerecht alleen de bredere stukken selder. De dunne stengels en de blaadjes kan je tijdens de bereiding van dit gerecht samen met een ui, enkele tomaten en wat bouillon verwerken tot een lekkere tomaten-seldersoep.

De kaas zou voldoende binding moeten geven aan de sojaroom zodat bindmiddelen niet nodig zijn.

Dit gerechtje bevat 560 kcal per portie.

Geen fan van pasta, of liever een iets calorie-armer gerechtje? Dit gerecht is ook lekker met gekookte aardappelen en als je een portie van 60 g ongekookte pasta vervangt door 150 g aardappelen per persoon, bevat je gerecht meteen 80 kcal per portie minder energie!

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be