Ingrediënten voor 4 personen:
+/- 800 g knolselder: ½ grote of een kleine
300 ml tomatenpassata
1 el lookpoeder
2 el Provençaalse kruiden
1 el kippenkruiden
50 ml soja room light
50 g paneermeel
50 g geraspte kaas
1 el vloeibare margarine voor bakken en braden
Met knolselder kan je alle kanten op! Vandaag in blokjes, met tomatensaus, uit de oven, met of zonder korstje.
Bereiding:
Was en schil de knolselder en snij in dobbelsteentjes van 1-2 cm.
Stoom of kook de knolselder gaar gedurende +/- 15 minuten.
Meng de tomatenpassata met de kruiden en de sojaroom en mix kort tot een gladde en goed gemengde saus.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de knolselderblokjes met de tomatensaus en stort uit in een vuurvaste schotel.
Maak een korstje: bedek het geheel met paneermeel en geraspte kaas en druppel de margarine verspreid over de schotel.
Zet gedurende +/- 10 minuten in de oven op hete lucht met grill.
Nota's:
Maak je een kleinere portie? Vertrek dan van diepgevroren en voorgesneden knolselderblokjes en gebruik een klein blikje tomatenpuree aangelengd met water i.p.v. passata.
Het korstje is een tegemoetkoming naar de kinderen toe. De knolselder is even lekker en calorie-armer als hij bereid wordt zonder het korstje!
Afhankelijk van hoe calorierijk je maaltijd mag zijn, kan je deze knolselder combineren met (volkoren) pasta, gekookte of gebakken aardappeltjes en een stukje kipfilet, gehaktballetjes of falafelballetjes.
Een portie van deze knolselder in tomatensaus zonder korst bevat 121 kcal, 12 g vezels en 6 g eiwit. Met korst bevat een portie 233 kcal, 12 g vezels en 11 g eiwit.