Vegetarische lasagne

Ingrediënten voor 4 personen:

2 tomaten

2/3 courgette

2 rode paprika’s

+/- 200 g volkoren lasagnebladen

Een klein blikje tomatenpuree

50 ml soja room light

1 kl Provençaalse kruiden

250 g champignons

250 g mozzarella

1 el bloem

250 ml halfvolle melk

75 g geraspte kaas

Peper, zout en lookpoeder

4 takjes basilicum

3 el margarine voor bakken en braden

Lekker vegetarisch eten? Een zomers gerechtje vol verse groenten uit de tuin om duimen en vingers van af te likken? Scoren doe je zeker met deze heerlijke lasagne met groenten in laagjes!

Bereiding:

Was en ontpit de paprika, snij in reepjes, verhit een eetlepel margarine in de pan en stoof aan.

Borstel de champignons schoon, snij in schijfjes, verhit een eetlepel margarine in de pan en stoof aan met een beetje peper. (Voeg, bij gebrek aan voldoende vetstof, eventueel een eetlepel water toe.)

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de tomaten, verwijder het kroontje en snij de tomaten in schijfjes. Verdeel de schijfjes tomaat over de bodem van een ovenschotel en bedek ze met de lasagnevellen.

Bedek de lasagnevellen met de aangestoofde champignons en leeg daarboven opnieuw een laagje lasagnevellen.

Was de courgette, verwijder het steeltje en snij in dunne plakjes. Leg de schijfjes courgette dakpansgewijs in de ovenschotel.

Verhit de tomatenpuree met 3 keer dezelfde hoeveelheid aan water, de Provençaalse kruiden en de sojaroom in een sauspannetje. Roer goed door elkaar en giet deze saus over de courgette zodra ze kookt. Bedek vervolgens opnieuw met een laagje lasagnevellen.

Snij de mozzarella in plakjes en leg nu een laagje mozzarella in de ovenschotel. Spoel de basilicum, hou de topjes apart voor de versiering van de borden, scheur de rest van de blaadjes en verdeel over de mozzarella. Bedek opnieuw met een laagje lasagnevellen.

Leg nu de gestoofde paprika bovenaan op de ovenschotel.

Maak van de resterende ingrediënten een kaassaus (bechamelsaus verrijkt met de geraspte kaas) en verdeel over de paprikareepjes.

Zet de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven op hete lucht met grill.

Verdeel de lasagne over de borden en werk af met de basilicum. Smakelijk!

Nota's:

Deze lasagne kan perfect in’t groot gemaakt worden en nadien in 1-persoonsporties ingevroren worden, voor als er eens weinig tijd is om te koken.

Gebruik voor de kaassaus de bloem die je in huis hebt. Zelf kies ik steeds voor volkoren rijstmeel. Rijstmeel is veel stabieler van structuur dan gewoon tarwemeel. Handig als er nog een restje lasagne over is voor de dag nadien, of als je ineens een grote portie maakt om te bewaren in de diepvries.

Deze heerlijk smaakvolle vegetarische lasagne bevat 592 kcal per portie.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be