Ingrediƫnten voor 4 personen:
250 g spirelli
450 g verse spinazie
250 g champignons
1 bussel lente-uitjes
4 eitjes
50 g Parmezaanse kaas
1 el kruidenboter, of 1 el vetstof en verse kruiden (look, bieslook en peterselie)
1 el margarine voor bakken en braden
200 ml halfvolle room
Enkele druppels tabasco
Peper uit de molen
Donderdag veggiedag? Dan is dit gerecht een toppertje, met seizoengroenten van de maand maart!
Bereiding:
Indien je verse kruidenboter maakt: was de kruiden en snipper ze fijn. Meng ze onder de vetstof.
Breng water aan de kook voor de pasta.
Was, kuis en droog de spinazie
Was en kuis de lente-uitjes en snij ze in stukjes / ringen. Hou het groene deel apart voor de afwerking.
Verhit de margarine voor bakken en braden in een wokpan en stoof het witte deel van de lente-uitjes aan. Voeg vervolgens de spinazie toe, kruid met wat peper uit de molen en een beetje tabasco. Roer regelmatig om.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Borstel de champignons schoon, snij ze in schijfjes en bak ze in de kruidenboter.
Breng water aan de kook om de eitjes te pocheren.
Voeg de room toe aan de spinazie en laat inkoken
Rasp de Parmezaanse kaas grof.
Pocheer de eitjes.
Giet de pasta af en dresseer de borden: onderaan wat pasta, dan de spinazieroom en de champignons, vervolgens het gepocheerd eitje en afwerken met de Parmezaanse kaasschilfers, het groene deel van de lente-uitjes en wat peper uit de molen.
Nota's:
Donderdag veggiedag? Dan past dit gerechtje zeker op het menu!
Zowel eieren als spinazie zijn rijk aan vitaminen en mineralen: dit gerechtje geeft je een echte vitamineboost!
Dit gerecht bevat ook veel ijzer. Het ijzer uit het ei is meteen opneembaar. Om het ijzer uit de spinazie beschikbaar te maken, moeten we vitamine C toevoegen: eet dus gerust een sinaasappel als dessert!
Spinazie bevat ook veel oxaalzuur. Personen die wel eens last hebben van nierstenen (oxalaatstenen) moeten hiermee wat opletten. Door room en kaas toe te voegen aan het gerecht, zal het oxaalzuur in onze darm binden aan de calcium uit de zuivelproducten, en wordt het oxaalzuur (maar ook de calcium) niet opgenomen in ons lichaam.
Dit heerlijke gerechtje bevat 500 kcal per portie en 25,5 g eiwitten, wat het een volwaardig vegetarisch gerecht maakt.