Ingrediënten voor 4 personen:
1 komkommer
16 kerstomaatjes
50 g rucola
2 kleine of 1 grote koolrabi
4 nectarines
4 wortels
Enkele bloemkoolroosjes per persoon
½ gele paprika
400 g gerookte forel
Enkele streepjes mayo light
2 eetlepels kappertjes
Op een zonnige dag komt deze rauwkostsalade met gerookte forel en nectarine zeker tot z’n recht.
Bereiding:
Was de groenten en het fruit.
Schil de koolrabi en de wortels.
Snij de komkommer, de paprika en de koolrabi in schijfjes, de bloemkool in roosjes en rasp de wortels.
Halveer de nectarine en verwijder de pit.
Schik de groenten en het fruit op een bord, leg de gerookte forel erbij. Bedek de forel met een streepje light dressing en wat kappertjes.
Nota's:
Dit gerecht kan als lunch gegeten worden met een sneetje brood, of als diner met wat puree.
Perfect op een heerlijk warme voorjaarsdag.
Deze salade bevat 258 kcal en vraagt nog een koolhydraatbron om de maaltijd te vervolledigen