Rivierkreeftensoep

Ingrediënten voor 10 porties:

1,5 kg rivierkreeftjes

3 dikke wortels

3 uien

De steel van een bloemkool

Een laurierblad

Een takje currykruid

Een takje rozemarijn

Enkele takjes peterselie

Enkele takjes tijm

Peper en zout volgens behoefte

1 eetlepel olijfolie

Een scheutje soja room light

Een romantische tête à tête of een feestelijke gelegenheid? Met deze gezonde en overheerlijke soep van rivierkreeften is de start van je maaltijd zeker een succes!

Bereiding:

Verhit de olie met de rivierkreeftjes en laat even aanstoven.

Was en schil de wortels, de uien en de bloemkoolsteel, snij grof en stoof mee aan.

Bind de verse kruiden samen en voeg toe.

Voeg 1,5 l koud water toe en breng het geheel aan de kook. Laat 5 minuten doorkoken.

Haal de rivierkreeftjes uit de soep, haal het vlees er uit en hou apart en voeg de pantsers terug toe aan de soep. Laat de soep nog een kwartiertje doorkoken.

Haal de pantsers en de verse kruiden uit de soep en mix de soep. Voeg peper en zout toe volgens smaak.

Verdeel de rivierkreeftjes over de borden, voeg de soep toe, voeg ter afwerking eventueel nog een beetje soja room light toe en wat grof gemalen peper en geniet van dit heerlijk gerecht!

Nota's:

Op het moment dat het vlees uit de rivierkreeftjes gehaald moet worden, is het handig om de soep door een zeef te gieten, de rivierkreeftjes er uit te halen en de rest aan de soep toe te voegen. Heb je een neteldoek die mag afgekookt worden, dan kan je nadien de pantsers in een neteldoek binden als je ze opnieuw aan de soep toevoegt. Op die manier bespaar je wat tijd op het moment dat je de pantsers voor de tweede keer uit de pot moet halen.

Gebruik koud en geen warm water om aan de soep te beginnen. Op die manier worden de smaken vanuit de rivierkreeften(pantsers) optimaal overgedragen naar de soep. Je hoeft ook geen bouillon toe te voegen: de kruiden in combinatie met de rivierkreeften zorgen voor voldoende smaak!

Je kan ook bloemkool i.p.v. bloemkoolstelen gebruiken. Ik bereid de roosjes echter liever als groente en de steel is ideaal voor in de soep. Op die manier gaat er zo weinig mogelijk van deze groente verloren, en weet je gelijk ook welke groente je kan serveren bij je hoofdgerecht of als maaltijd de dag voor- of nadien.

Deze feestelijke soep is ideaal voor een romantische tête à tête of voor een uitgesteld feestje, zodra het weer mag…

Deze soep bevat 73 kcal per portie.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be