Open lasagne van spinazie en scampi

Ingrediënten voor 4 personen:

400g spinazie

4 lasagnebladen

12 scampi

125g verse kaas light

1/2 blikje tomatenpuree (35g)

Eventueel een beetje melk

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel bakboter

Kruiden naar wens: peper, look, kippenkruiden, eventueel een beetje zout

Bereiding:

Kook een ruime hoeveelheid water en laat de lasagnebladen daarin gedurende +/- 20 minuten garen.

Was en kuis de spinazie.

Ontdoe de scampi van pellen en darmkanaal.

Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan. Voeg de spinazie toe en kruid naar wens. Persoonlijk gebruik ik peper, look en een beetje zout. Roerbak kort, tot de spinazie gaar, maar niet plat is.

Doe de verse kaas en de tomatenpuree in een sauspannetje, kruid met peper en een beetje zout en roer regelmatig tot een gladde saus. Is de consistentie te dik? Dan kan je eventueel nog een beetje melk toevoegen.

Smelt de boter in een pan, kruid met look, kippenkruiden en eventueel wat zout, zodat de smaken zich vermengen met de vetstof. Voeg de scampi toe en bak kort aan beide zijden, tot ze net niet meer glazig zijn in het midden.

Schik de spinazie, de lasagnebladen, de scampi en de saus op de borden en eet smakelijk!

Nota's:

Zoals het gerecht hier afgebeeld is, is het een ideaal voorgerecht voor een lichte maaltijd met vis en veel groenten.

246kcal per portie.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be