Ingrediƫnten voor 4 personen:
400g spinazie
4 lasagnebladen
12 scampi
125g verse kaas light
1/2 blikje tomatenpuree (35g)
Eventueel een beetje melk
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel bakboter
Kruiden naar wens: peper, look, kippenkruiden, eventueel een beetje zout
Bereiding:
Kook een ruime hoeveelheid water en laat de lasagnebladen daarin gedurende +/- 20 minuten garen.
Was en kuis de spinazie.
Ontdoe de scampi van pellen en darmkanaal.
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan. Voeg de spinazie toe en kruid naar wens. Persoonlijk gebruik ik peper, look en een beetje zout. Roerbak kort, tot de spinazie gaar, maar niet plat is.
Doe de verse kaas en de tomatenpuree in een sauspannetje, kruid met peper en een beetje zout en roer regelmatig tot een gladde saus. Is de consistentie te dik? Dan kan je eventueel nog een beetje melk toevoegen.
Smelt de boter in een pan, kruid met look, kippenkruiden en eventueel wat zout, zodat de smaken zich vermengen met de vetstof. Voeg de scampi toe en bak kort aan beide zijden, tot ze net niet meer glazig zijn in het midden.
Schik de spinazie, de lasagnebladen, de scampi en de saus op de borden en eet smakelijk!
Nota's:
Zoals het gerecht hier afgebeeld is, is het een ideaal voorgerecht voor een lichte maaltijd met vis en veel groenten.
246kcal per portie.