Ingrediënten voor 14 porties:
250g havervlokken
250g boekweitvlokken
50g amandelpoeder
300ml water
100g noten en/of gedroogde vruchten naar wens (zelf gebruikte ik een mix van sultana, cashew, amandel, hazelnoot, walnoot, cranberry, physalis en blauwe bes)
50g zaden naar wens (zelf gebruikte ik een mix van lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaad)
3 eetlepels sesamolie, geschikt voor warme bereidingen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de havervlokken, de boekweitvlokken en de amandelpoeder door elkaar.
Voeg beetje bij beetje het water en nadien de olie toe, terwijl je blijft mengen.
Leg een bakpapier op de ovenplaat en spreid het mengsel uit over de bakplaat. Zet 4 keer 5 minuten in de oven. Roer telkens rond na 5 minuten. Als de vlokken licht bruin gekleurd en droog zijn, haal dan de muesli uit de oven en laat afkoelen.
Maal de noten grof en/of snij de gedroogde vruchten in stukjes en meng samen met de zaden onder het granenmengsel. Bewaar afgesloten en op een droge plaats.
Nota:
Je kan deze muesli ook maken op basis van andere granen zoals rijstvlokken, quinoavlokken of speltvlokken.
Heerlijk met wat yoghurt of skyr en een lepeltje suikervrije confituur.
Een portie van 50g bevat ± 225 kcal