Een tussendoortje om van op te warmen: appel met rozijntjes

Ingrediënten voor 4 personen:

2 appels

2 eetlepels rozijntjes

4 snuifjes kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C

Halveer de appels, schil ze en verwijder het steeltje, het kroontje en het klokhuis.

Leg de halve appels met de opening naar boven in een ovenschaal met een bodempje water en bestrooi de appels met een snuifje kaneel. Zet ze in de oven tot ze gaar, maar niet plat zijn (de tijd kan variëren in functie van de appelsoort, gewoonlijk 15 à 20 minuten).

Neem een kleine kookpot en verwarm daarin de rozijnen in een bodempje water, zodat ze warm worden en wellen. Zet het vuur af zodra het water kookt en laat verder wellen.

Vul de appels met de warme rozijntjes en geniet!

Nota's:

Deze appeltjes zijn heerlijk verwarmend als het buiten koud is. Ze zijn lekker als tussendoortje, maar ook als dessert of als bijgerecht bij een wildschotel.

Dit tussendoortje vraagt even tijd in de oven, maar weinig bewerkingstijd. Gebruik je deze appel als dessert bij een feestje of als bijgerecht bij wild tijdens een feestelijke maaltijd, dan kan je dus ook het grootste deel van je tijd bij je gasten doorbrengen.

1 portie, dus een halve gevulde appel, bevat 51 kcal.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be