Ingrediënten voor 4 personen:
2 appels
2 eetlepels rozijntjes
4 snuifjes kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C
Halveer de appels, schil ze en verwijder het steeltje, het kroontje en het klokhuis.
Leg de halve appels met de opening naar boven in een ovenschaal met een bodempje water en bestrooi de appels met een snuifje kaneel. Zet ze in de oven tot ze gaar, maar niet plat zijn (de tijd kan variëren in functie van de appelsoort, gewoonlijk 15 à 20 minuten).
Neem een kleine kookpot en verwarm daarin de rozijnen in een bodempje water, zodat ze warm worden en wellen. Zet het vuur af zodra het water kookt en laat verder wellen.
Vul de appels met de warme rozijntjes en geniet!
Nota's:
Deze appeltjes zijn heerlijk verwarmend als het buiten koud is. Ze zijn lekker als tussendoortje, maar ook als dessert of als bijgerecht bij een wildschotel.
Dit tussendoortje vraagt even tijd in de oven, maar weinig bewerkingstijd. Gebruik je deze appel als dessert bij een feestje of als bijgerecht bij wild tijdens een feestelijke maaltijd, dan kan je dus ook het grootste deel van je tijd bij je gasten doorbrengen.
1 portie, dus een halve gevulde appel, bevat 51 kcal.