Cannelloni met spinazie, pladijs en zonnige groenten

Ingrediënten voor 4 personen:

4 gekuiste pladijzen met vel en graat

700 g spinazie

185 g light kruidenkaas

1 eetlepel lookolie

16 cannelloni buisjes

6 sneetjes light smeltkaas

1 rode paprika

1 gele paprika

2 uien

8 abrikozen (of 4 eetlepels abrikozencompote)

2 eetlepels boter

Peper en eventueel een beetje zout

Bereiding:

Was en kuis en droog de spinazie.

Doe de lookolie in een wokpan en wok de spinazie (kruid met een beetje peper) tot hij gaar is. Giet het vrijgekomen vocht weg en voeg de kruidenkaas toe. Laat de kruidenkaas smelten en meng onder de spinazie.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vul de cannelloni buisjes met het spinaziemengsel, schik ze in een ovenschotel en bedek met de smeltkaas. Zet gedurende 30 minuten in de oven.

Was en kuis de ui en de paprika en snij in reepjes. Doe de boter en de groenten in een pan met deksel (verdeel eventueel over 2 pannen) en stoof de groenten aan. Snij de abrikozen in schijfjes en voeg toe (of voeg de abrikozencompote toe) en laat nog even mee stoven.

Kruid de vis met peper en eventueel een beetje zout. Leg de vis in de pan bovenop de paprika en de ui, doe het deksel op de pan en laat de vis gaar stomen in het vocht van de groenten.

Schik de cannelloni, de vis en de groenten op de borden en eet smakelijk!

Nota's:

De vis lijkt het bord te domineren op de foto. Eens ontdaan van vel en graten blijft er echter niet zo veel vis meer over, dus laat je niet afschrikken: de portie is niet zo groot als ze lijkt.

Geen visliefhebber? Dit gerecht is ook heerlijk met een stukje kipfilet.

Heb je moeite met de vertering van look of ui?
Bij het gebruik van look- of ui-geïnfuseerde olie heb je wel de smaak van look of ui, maar fructanen die meestal de bron van de verteringsklachten vormen, zijn niet vetoplosbaar, waardoor je gewoonlijk geen hinder ondervindt bij het gebruik van deze olie.
De kruidenkaas bevat mogelijk ook look of ui. Kies desgevallend een variant zonder ui en look.
De ui uit de zonnige groenten kan je vervangen door een kleine portie van een andere groentesoort, zoals groene boontjes.

Velen hebben de neiging om bij pastagerechten een te grote portie koolhydraten te gebruiken in verhouding tot de andere maaltijdcomponenten. Cannelloni’s vormen een uitzondering hierop. Aangezien de pasta opgevuld wordt met groente, is de koolhydraatportie in dit gerecht eerder klein.

Dit gerecht bevat 468 kcal per portie.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be