Ingrediënten voor 4 personen:
400 g vastkokende aardappelen
50 g Oud Brugge, geraspt
100 ml droge witte wijn
1 courgette
12 St-Jacobsvruchten zonder koraal
+/- 300 ml groentebouillon
Kruiden naar wens, bv. peper, zout, lookpoeder,…
1 kl kruidenboter en 2 kl bakboter
Op zoek naar een feestelijk voorgerecht? Deze aardappelrisotto met Sint-Jacobsvruchten is zowel eenvoudig als luxueus en zal iedereen bekoren!
Bereiding:
Was en schil de aardappelen en rasp ze grof.
Was de courgette, verwijder de uiteinden en snij in schijven van +/- 3 mm dik. Hou de 4 mooiste schijven courgette apart en snij de rest in blokjes.
Verwarm 1 kl bakboter in een kleine kookpot. Voeg de aardappelen toe, kruid naar wens en stoof kort aan. Verwarm ondertussen in een ander kookpotje de bouillon.
Blus de aardappelen met de wijn. Blijf regelmatig rondroeren. Voeg de helft van de courgetteblokjes toe. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, zodra al het vocht opgenomen is. Voeg eveneens de geraspte kaas toe.
Gril ondertussen de plakken courgette.
Verhit de kruidenboter in een pannetje en bak daarin de resterende blokjes courgette.
Verhit de rest van de bakboter in een pannetje. Kruid de St-Jacobsvruchten met peper en zout en bak ze.
Schik de aardappelrisotto op de borden, net als een plak gegrilde courgette met daarop de St-Jacobsvruchten en werk af met de gebakken courgetteblokjes.
Nota's:
De aardappelen en de courgette snijden kan je eventueel vooraf doen. De courgette bewaar je luchtdicht verpakt in huishoudfolie, de geraspte aardappelen bewaar je in een potje met water, zodat ze niet van kleur veranderen.
Gebruik je diepgevroren St-Jacobsvruchten? Zorg er dan voor dat ze volledig ontdooid zijn voordat je ze bakt.
Dit voorgerecht bevat 211 kcal per persoon.
Liever een hoofdgerecht? Vergroot dan de aardappelportie en de hoeveelheid St-Jacobsvruchten en voeg nog wat extra warme of koude groenten toe.