Ingrediënten voor +/- 10l soep:
1 kg biologische wortels
1 kg biologische kastanjepompoen
500g ui
300g aardappelen
7l groentebouillon
1 koffielepel gemberpoeder
2 koffielepels kerriepoeder
2 eetlepels olijfolie
1 portie soep als voorgerecht voor 1 persoon is 250 à 300 ml. Heb je een kleinere hoeveelheid soep nodig, dan kan je de ingrediënten in dezelfde verhouding verminderen. Persoonlijk maak ik steeds een grote pot soep en vries ik nadien de soep in porties in, zodat ik elke dag snel soep op tafel kan toveren.
Bereidingswijze:
Zet een soeppan op een matig hard vuur en voeg de olijfolie toe. Schil de uien en voeg se samen met de kerriepoeder toe aan de olijfolie. Laat stoven en roer regelmatig om.
Was de pompoen en ontdoe hem van de pitten. De schil van deze pompoen mag je gebruiken, dus kies bij voorkeur voor een biologisch exemplaar. Snij de pompoen in blokjes van +/- 2 bij 2 cm en laat mee stoven.
Was de wortels en ontdoe ze van de groene topjes. Als je biologische wortels gebruikt, dan hoef je ze niet te schillen en kan je ze meteen in schijven van +/-1 cm snijden en mee laten stoven.
Was en schil de aardappelen en snij in blokjes van +/- 1 bij 1 cm en voeg toe aan de andere groenten.
Voeg tenslotte de gemberpoeder toe en de (koude) groentebouillon.
Zet het vuur op volle kracht tot de soep kookt. Zet daarna het vuur kleiner, maar zorg dat de soep aan de kook blijft tot de groenten gaar zijn (+/- 15 à 20 minuten). Mix de soep en dien op . Smakelijk!
Indien je de soep wil invriezen, koel ze dan zo snel mogelijk af. Dit doe je door eerst de soeppan in koud water te zetten. Vervolgens te portioneren en de afzonderlijke porties nogmaals in kous water te laten afkoelen. Zodra de temperatuur laag genoeg is, kan je ze in de diepvries zetten. Vergeet niet om de diepvries op de invries-stand te zetten.