Ingrediënten voor 12 porties:
1 kg wortelen
3 rode uien
½ courgette
½ rode paprika
½ gele paprika
1,5 à 2 l groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel currypoeder
400 g gerookte makreel
Onverwacht bezoek dat je graag wil imponeren? Check wat er te vinden is in je koelkast en ga daarmee aan de slag! Op deze manier kwam ook dit heerlijk soepje tot stand!
Bereiding:
Was en kuis de groenten.
Snij enkele flinterdunne schijfjes groenten af en hou ze apart voor de versiering van de borden.
Verhit de olie in de soeppan. Snij de groenten grof en voeg ze toe. Voeg eveneens het currypoeder toe en laat even aanstoven, zodat de smaken vrijgegeven worden.
Voeg de groentebouillon toe, breng de soep aan de kook en laat een tijdje koken, tot de groenten gaar zijn.
Mix de soep, verdeel ze over de borden, werk af met de dunne schijfjes groenten en enkele stukjes gerookte makreel en eet smakelijk!
Nota's:
Wortelen bewaren lang en combineren vlot met verschillende andere voedingsmiddelen. Ik heb ze zelf altijd in huis, aangezien ze net als uien, kruiden, aardappelen en pasta tot mijn basisvoorraad behoren. Bij onverwacht bezoek kan je met wortelen in combinatie met wat restjes groenten dus ook vlot aan de slag gaan!
Curry voeg je best aan het begin van je bereiding toe. Specerijen hebben wat tijd nodig om hun smaken vrij te geven. Pas na ongeveer 15 minuten kan je beoordelen of je soep voldoende gekruid is. Voeg je eerder extra kruiden toe, dan zou het eindresultaat wel eens wat hevig gekruid kunnen zijn!
Dit soepje bevat 158 kcal per portie en bijna 9 g eiwitten. De makreel is hierbij verantwoordelijk voor 100 kcal en 7 g eiwitten.
Dit soepje is geschikt als voorgerecht, maar in combinatie met enkele donkere boterhammen met kaas, is dit ook een ideaal lunchgerecht!