Ingrediënten voor 4 personen:
400 g tonijnsteak
3 gele en 3 rode paprika’s
Een kleine gele en een kleine groene courgette
800 g aardappelen
Provençaalse kruiden
Look, paprikapoeder, cayennepeper en een beetje zout
3 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Meng 1 eetlepel olijfolie met kruiden naar wens en marineer hierin de tonijnsteak.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was en kuis de paprika en snij middendoor. Leg de paprika’s in de oven onder de grill, tot de schil zwart wordt.
Was en schil de aardappelen, snij ze in schijfjes en stoom ze (bijna) gaar in 12-15 minuten.
Was de courgettes en snij in schijfjes van 0,5 cm. Doe de schijfjes in een plastic zakje met 1 eetlepel olie en Provençaalse kruiden en meng goed. Grill ze vervolgens gaar en hou warm in de oven.
Spreid de aardappelschijfjes uit op een ovenschotel, besprenkel ze met olijfolie en kruid met look, paprikapoeder, cayennepeper en een beetje zout en zet ze 5-10 minuten in de oven (zonder grill).
Haal de paprika’s uit de oven en verwijder de schil.
Leg ondertussen de tonijn in de grillpan tot je de gewenste gaarheid bereikt.
Schik alles op de borden en geniet!
Nota's:
Dit is een typisch zomers gerechtje met groenten die lokaal in de tuin groeien: bewust genieten!
Dit gerechtje bevat 419 kcal per portie en is dus perfect combineerbaar met een licht voorgerecht of dessert!