Ingrediënten voor 8 personen:
Hapje 1: Kaaskrokantje
40g geraspte emmentaler
8 plantjes veldsla
125g zeer verse zalmfilet
½ verse mango
1 rode ui
1 dessertlepel balsamicoazijn
Zout en cayennepeper volgens smaak
Hapje 2: Ravioli
2 Granny Smith appels
80 g zachte geitenkaas (type Chavroux om te smeren)
½ rode paprika
30ml soja-alternatief voor room
Hapje 3: Pizza in salami
8 plakjes lightsalami (+/-80g)
8 eetlepels tomatenpassata
1 eetlepel gemengde Provençaalse kruiden
2 eetlepels soja-alternatief voor room
4 kerstomaatjes
8 ontpitte olijven
20g feta
20g geraspte kaas
Hapje 4: Jules de Strooper
8 natuurboterwafels van Jules de Strooper of gelijkaardig
1 conference peer
20g Manchego-kaas
2 schijfjes Parmaham
3 eetlepels tomatenpassata
½ eetlepel geleisuiker
De tonic zero kan je opfleuren met enkele schijfjes citrusfruit of rood fruit.
Voor de hapjes kan je een keuze maken uit onderstaande suggesties:
Bereiding:
Hapje 1: Kaaskrokantje met tartaar van zalm en mango
Verwarm de oven voor op 180°C
Was en kuis de veldsla
Snij de zalm zeer fijn (zet koel weg)
Bekleed de ovenschaal met bakpapier en verdeel de kaas in 8 hoopjes op het bakpapier. Zet gedurende 6 minuten in de oven.
Was, schil en snij de mango in zeer kleine blokjes (zoals de zalm)
Schil en was de rode ui en snij eveneens fijn.
Haal de kaas voorzichtig uit de oven en laar afkoelen op keukenpapier, zodat het overtollig vet opgeslorpt wordt.
Kruid de zalm met zout, cayennepeper en balsamicoazijn en meng goed. Voeg de blokjes mango en ui toe en blijf mengen tot alle ingrediënten goed verdeeld zijn.
Leg op elk kaaskrokantje enkele blaadjes veldsla en daar bovenop een koffielepel van het zalm-mangomengsel. Smakelijk!
Nota: 59 kcal per hapje
Hapje 2: Ravioli van Granny Smith met zachte geitenkaas
Was, halveer en ontpit de paprika en leg onder de grill tot de schil zwart wordt. (+/- 15 minuten)
Haal de paprika uit de oven en doe in een plastic zakje om af te koelen.
Was de appel en snij met de mandoline in dunne schijfjes. (Begin, midden en einde kan je niet gebruiken voor dit gerecht, maar kan verwerkt worden in een ander gerecht of als fruit gegeten worden.) Per ravioli heb je 2 schijfjes appel nodig.
Ontvel de paprika en mix het vruchtvlees van de paprika met de sojaroom.
Neem een schijfje appel, bedek met een lepeltje van de paprikacrème, schep er een lepeltje geitenkaas op en bedek opnieuw met een appelschijfje. Smakelijk!
Nota: 1 hapje bevat 49 kcal.
Hapje 3: Pizza in salami
Verwarm de oven voor op 180°C
Gebruik een bakvorm voor kleine cup cakes en bekleed 8 cups met de salami (eventueel kan je de schijfjes salami aan de randen insnijden om beter te passen).
Mix de passata, de kruiden en de sojaroom tot een gladde saus en verdeel over de salami-cups.
Was de kerstomaatjes en snij in 8 blokjes. Snij de olijven in ringen en verkruimel de feta. Verdeel deze ingrediënten over de salami-pizza’s.
Bestrooi met geraspte kaas.
Zet gedurende 6 minuten in de oven.
Laat de pizza’s kort uitlekken op keukenpapier en serveer. Smakelijk!
Nota: 60kcal per hapje
Hapje 4: Jules de Strooper met Peer
Verwarm de passata met de geleisuiker, tot een gelei van tomaat.
Snij de peer in partjes, maar snij niet tot aan de pitten. Verdeel de partjes peer over de koekjes
Trek naast de peer een streepje tomatengelei.
Rol de ham op en snij in stukjes. Snij de kaas in kleine schijfjes.
Verdeel de kaas en de ham over de koekjes en de tomatencoulis. Eet smakelijk!
Nota: 60 kcal per hapje