Ingrediënten voor 4 personen:
4 sneetjes bruin brood
3 stronkjes witlof
1,5 rijpe peer
100 g geitenkaas
1 eetlepel boter
Balsamicocrème
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was het witlof en verwijder de onderkant.
Verhit de boter in een pan. Pel de blaadjes los van het witlof. Voeg de blaadjes toe aan de boter en verwijder de harde kern. Laat het witlof bakken tot het lichtjes bruin verkleurt en roer het af en toe om.
Toast ondertussen het brood in de oven.
Schil en kuis de peer en snij ze in lange schijfjes.
Verdeel de geitenkaas in 4 even grote schijven.
Schik het witlof op de toast, schik de schijfjes peer er op in de andere richting en dek af met een schijfje geitenkaas. Zet +/- 8 minuutjes in de oven.
Schik de toast op de borden en werk af met een beetje balsamicocrème.
Nota's:
Gebruik bij voorkeur een rolletje geitenkaas met korst. Ik was deze vergeten in de winkel en heb bijgevolg verse geitenkaas gebruikt, maar deze smelt niet weg in de oven, wat een minder mooi resultaat oplevert.
Dit gerecht kan zowel als voorgerecht gegeten worden, als als onderdeel van een lunch.
Indien gewenst kan ook olie of margarine gebruikt worden om het witlof te bakken. Ik koos voor boter omwille van de smaak en de lichte bruinkleuring.
1 toast bevat 132 kcal.