Ingrediënten voor 1 persoon:
1 ei
50 g gerookte forel
150 g gemengde rauwkost (in dit voorbeeld een mengeling van rode kool, rode biet, wortel en veldsla)
20 g preischeuten
5 pruimtomaatjes
3 sneden pompoenpittenbrood
3 X 5 g margarine
1 eetlepel light mayonaise
¼ ui
Enkele kappertjes
2 kleine augurken
1 koffielepel gesnipperde peterselie
Bereiding:
Breng water aan de kook en kook het eitje gedurende 10 minuten.
Kuis en was de ui en snij ¼ van de ui fijn. Halveer de kappertjes en voeg toe. Snij de augurk fijn en voeg toe. Voeg de peterselie en de light mayonaise toe en meng tot een lekkere saus.
Haal de rauwkostmengeling uit de verpakking en leg in het bord. Voeg de preischeuten en de pruimtomaatjes toe. Voeg de gerookte forel toe en bedek met de saus.
Koel het eitje af onder stromend water, pel het, halveer en voeg toe.
Besmeer 3 sneetjes pompoenpittenbrood met margarine en eet smakelijk!
Nota's:
Een eitje is hard gekookt in 10 minuten. Dit is dan ook de tijd die nodig is om deze salade te bereiden. Het eitje op je bord zal wel nog lauwwarm zijn. Liever een koud eitje? Kook dan aan het begin van de week een aantal eitjes tezamen en bewaar ze koel. In dat geval heb je een koud eitje op je salade en is de salade nog sneller gebruiksklaar!
Uiteraard kan je ook verse groente gebruiken en deze zelf wassen en fijn snijden. Heb je slechts een portie voor 1 persoon nodig, dan heb je vaar veel overschot en veel werk, waardoor je op ziet tegen de bereiding en eerder voor een snel en ongezonder alternatief kiest. In dat geval is deze snelle salade een goede keuze. Bovendien zijn er vaak meerder mengelingen beschikbaar in de winkel en hoef je niet de hele week dezelfde salade te eten.
Deze salade is goed voor 567 kcal en is goed voor een mooie hoeveelheid vitaminen en mineralen. Verder is deze salade eiwitrijk, beperkt in koolhydraten en door 12,6 g vezels zorgt hij ook voor een langdurig gevuld gevoel.
Liever vegetarisch? Vervang de vis dan door kikkererwten of linzen.