Ingrediënten voor 4 personen
4 sneetjes meergranenbrood
120 g geitenkaas (bouche)
100 g spekreepjes
4 theelepels vloeibare honing
100 g rucola
60 g cashewnoten
40 ml balsamicocrème
Hapje, voorgerecht of lunch? Deze heerlijke salade met geitenkaas en spekjes past op elk moment van de dag op jouw menu!
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij met een longdrinkglas uit elk sneetje brood telkens 3 rondjes brood.
Snij de geitenkaas in schijfjes van +/- 10 g. Leg elk schijfje op een rondje brood, bedruip met de honing en leg +/- 5 minuten in de oven.
Bak de spekjes krokant.
Was en droog ondertussen de rucola en verdeel over de borden.
Leg op elk bord 3 sneetjes brood met geitenkaas, wat spekjes, wat noten en enkele druppels balsamicocrème.
Nota's:
Dit is een gerechtje met veel mogelijkheden.
Het gerecht zoals hier beschreven is ideaal als onderdeel van een lunch en bevat 295 kcal per portie.
De grootste energiebron in dit gerecht, zijn de noten. Kies je ervoor om dit gerecht als voorgerecht te presenteren, gebruik dan 2 toastjes met geitenkaas, de salade, de spekjes en de balsamico, maar laat de nootjes weg. Het energiegehalte van het gerecht wordt dan bijna gehalveerd, wat het beter geschikt maakt als voorgerecht.
Neem je slechts 1 toastje met geitenkaas, honing en enkele spekreepjes, dan kan je dit gerecht ook als hapje gebruiken en dan bevat het ongeveer 60 kcal per stuk.