Ingrediënten voor 4 personen:
½ rode kool (+/- 1 kg)
3 cm gember
4 sinaasappels
4 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie
Peper en eventueel een beetje zout naar smaak
Bereiding:
Kuis de rode kool, snij in dunne reepjes en was ze.
Schil de gember en snij zeer fijn.
Verhit de olie in een pan en voeg eerst de gember en vervolgens de rode kool toe. Roerbak de rode kool.
Halveer 2 van de sinaasappels en pers ze.
Blus de rode kool met het sinaasappelsap en de balsamicoazijn. Kruid naar smaak en laat verder garen tot de gewenste consistentie bereikt is.
Schil de 2 resterende appelsienen en snij de partjes tussen de vliezen uit. Aan jou de keuze om ze koud toe te voegen aan de rode kool of ze op het einde 2 minuutjes mee te laten garen. Smakelijk!
Nota's:
Een heerlijk winters gerechtje met een frisse en verrassende toets.
Je kan de gaarheid kiezen: voor mij persoonlijk mag de rode kool nog stevig zijn en werd ze bereid in de wok, zonder deksel. De kinderen houden niet zo van knapperig, dus voor hen werd de rode kool met deksel bereid, en wat langer, zodat de rode kool wat zachter was.
Deze rode kool kan je op verschillende manieren combineren: met noedels of pasta en vegetarische of gewone wokreepjes, met aardappelen en een stukje kipfilet, of traditioneel, met aardappelen en een stukje worst…
Dit gerecht bevat 157 kcal per portie en 11,5 g vezels!