Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 paksoi
300 g varkenslapjes (dun gesneden mager varkensvlees) (of 500 g kikkererwten voor een vegetarische variant)
3 wortelen
3 kleine uien
200 g champignons
1 eetlepel ketjap manis
2 koffielepels sambal oelek
1 eetlepel wokolie
250 g noodles
Kruiden naar smaak, bv. peper, gemalen koriander en een beetje zout
Bereiding:
Was en kuis de groenten.
Snij de paksoi dwars in reepjes. Hou daarbij de witte reepjes apart van de groene reepjes.
Snij de wortelen in schijfjes en snij de uien in 8 en voeg toe aan de witte delen van de paksoi.
Snij de champignons in 4 en voeg toe aan het groene deel van de paksoi.
Snij de varkenslapjes in reepjes.
Breng een ruime hoeveelheid water met een bouillonblokje aan de kook om hierin straks de noodles te bereiden.
Verhit de wokolie in de wokpan. Voeg de varkensreepjes toe en kruid naar wens, met peper, zout en koriander.
Als de reepjes goed gebakken zijn, hou ze dan apart.
Doe nu de harde groenten (de groenten bij het witte deel van de paksoi) in de wok. Voeg de ketjap manis en de sambal oelek toe en roerbak gedurende ongeveer 5 minuten.
Bereid de noodles volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de rest van de groenten toe aan de wok en roerbak nog even verder. Voeg aan het einde de varkensreepjes nog kort toe.
Verdeel de noodles en het wokgerecht over de borden en eet smakelijk!
Nota's:
Liever wat meer of minder pikant? Varieer dan in de hoeveelheid sambal oelek.
Varieer zeker ook in de groenten die je toevoegt aan het wokgerecht. Hou er wel rekening mee dat het witte deel van de paksoi ongeveer 5 minuten meer nodig heeft in de wok dan het groene deel. Voeg je andere groenten toe? Voeg hardere groenten dan toe samen met het witte deel van de paksoi, terwijl je zachtere groenten toevoegt samen met het groene deel.
Dit wokgerecht bevat 406 kcal per portie.