Pasta met lentegroenten en spekjes

Ingrediënten voor 4 personen:

240 g volkoren spirelli

200 g spekblokjes

4 lente-uitjes

Het wit van 2 preien

3 dikke wortels

250 g erwtjes

250 g champignons

300 ml sojaroom light

1 eetlepel wokolie

1 eetlepel olijfolie

Peper uit de molen

Bereiding:

Breng water aan de kook voor de pasta.

Was en kuis de groenten.
o Was de lente-uitjes, ontdoe ze van de wortels. Snij het groen in ringen en hou apart. Snij wet wit fijn.
o Verwijder het groene deel van de prei, snij het witte deel in ringen en was goed.
o Was en schil de wortels en snij in schijfjes.
o Indien je verse erwtjes gebruikt, peul ze en was ze zodra je 250 g erwtjes hebt.
o Borstel de champignons en snij in schijfjes.

Doe de pasta in het kokend water en kook volgens de instructies op de verpakking.

Doe de spekblokjes samen met het witte deel van de lente-uitjes in een wokpan en bak kort aan.

Voeg de wortelschijfjes, de erwtjes en de champignons toe. Indien er onvoldoende vet vrijgekomen is uit de spekjes, voeg dan ook een lepel wokolie toe. Wok tot de groenten gaar, maar nog knapperig zijn en roer regelmatig om.

Verwarm ondertussen een lepel olijfolie in een andere pan en voeg daaraan de preiringen toe. Laat even stoven en voeg vervolgens de sojaroom toe. Laat sudderen tot de prei gaar is en kruid met wat peper uit de molen.

Giet de pasta af en verdeel over de borden. Bedek met preisaus en verdeel de groenten over de borden. Werk af met het groen van de lente-uitjes. Smakelijk!

Nota's:

Spek is vet vlees. Om die reden is de hoeveelheid vlees in dit gerecht beperkt gehouden. Heb je de maaltijd liever wat magerder, dan kan je het spek eventueel vervangen door blokjes kip.

Velen hebben de neiging om van pasta standaard een te grote portie op het bord te nemen. Door bij de pasta naast een saus ook een ruime portie groente aan te bieden, zal je met een kleinere portie voldaan zijn. Pasta levert veel energie, dus wees bedacht op dit gevaar!

Door te kiezen voor volkoren pasta en veel groenten, levert dit gerecht ook veel vezels, die voor een voldaan gevoel zorgen.

Dit pastagerecht levert 605 kcal per portie.

Minder honger of beperkt in calorieën? Neem dan een kleinere portie van dit gerecht, maar verminder alle componenten van het gerecht met een zelfde percentage.

Deze pasta is zowel geschikt voor de lunch als voor de warme maaltijd.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be