Ingrediënten voor 4 personen:
200 g salade naar keuze
Een klein rood bietje
2 dikke tomaten
150 g ontpitte olijven
4 keer 50 g verse geitenkaas met kruiden
4 dessertlepels balsamicocrème met basilicum
Bereiding:
Was, schil en rasp de rode biet.
Was en kuis de salade.
Meng de rode biet onder de salade en verdeel over de borden.
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snij in halve maantjes.
Leg in het midden van elk bord een schijfje geitenkaas. Schik de partjes tomaat en de olijven er rond en besprenkel met balsamicocrème.
Nota's:
Op vakantie gaan we al eens vaker uit eten, en daarnaast komen er al eens vaker 'snelle gerechten' op tafel, die soms calorierijk en niet allemaal even gezond zijn. Verder wordt er ook iets gemakkelijker gegrepen naar een glaasje wijn. Allemaal gezellig en gemakkelijk, maar als we straks thuis komen, dan merken we dit ook op de weegschaal... De grote afwezige tijdens de vakantieperiode? Dat zijn vaak de groenten. Hoewel er niks zo gemakkelijk is als het bereiden van een snelle salade met verse lokale producten!
Deze salade is ideaal als voorgerecht of, indien gecombineerd met een stukje stokbrood met hoeveboter of olijfolie, als lunch.
1 bord van deze salade met geitenkaas bevat 188 kcal.