Kip met venkel en gekookte aardappelen

kip_venkel

Ingrediënten voor 4 personen:

1 dubbele kipfilet (400g)

Aardappelen (800g)

2 stevige venkelknollen (800-1000g)

2 kleine blikken perziken op sap (schijven)(800g)

2 eetlepels olijfolie Kruiden naar wens (Bv.: lookpoeder, kippekruiden,…)

Indien gewenst een beetje maïsmeel

Bereidingswijze:

Was de venkelknollen. Snij de stelen in schijfjes, halveer de knollen, verwijder het hart en snij de rest in reepjes.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan of pot en voeg de venkel toe. Roer regelmatig om. Was en schil de aardappelen en stoom of kook ze. (Indien de aardappelen gekookt worden, laat dan eerst het water koken voordat je de aardappelen toevoegt, voor maximaal vitamine-behoud.) Voeg het sap van de perziken toe aan de venkel en laat pruttelen tot de venkel beetgaar is.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Kruid de kipfilet naar wens en laat aan beide zijden korsten in de hete pan. Zet vervolgens het vuur lager en dek de pan af, tot de kip gaar is. Op deze manier gaart de kip trager en blijft ze sappiger.

Voeg, zodra de venkel beetgaar is, de schijven perziken toe en laat nog 1 minuut verder verwarmen. Bent u een sausliefhebber? Giet dan het sap van de perziken over in een sauspannetje en breng het aan de kook. Los een beetje maïsmeel op in een bodempje water en voeg toe aan het sap, tot het sap ingedikt is tot sausdikte. Verdeel over de borden en eet smakelijk!

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten