Ingrediënten voor 8 porties van +/- 30g:
100g harde kaas light, bv. Flandrien light
3 takjes groene selder
½ zure appel, bv. Grany Smith
25 ml light mayonaise
50 ml volle yoghurt
Bereiding:
Was de selder, verwijder de bladeren en de overtollige vezels en snij zeer fijn.
Snij de kaas in kleine blokjes van +/- 0,5 bij 0,5 cm.
Schil de appel en snij eveneens in kleine blokjes.
Meng de selder, de kaas en de appelblokjes door elkaar.
Meng de mayonaise en de yoghurt tot een gladde saus en roer deze onder het kaasmengsel.
Nota’s:
Heerlijke salade voor op brood, maar ook als eiwitcomponent bij een rauwkostschotel.
Je hebt slechts enkele takjes van de groene selder nodig. De rest is de ideale basis voor een groentesoep.
1 portie van 30g van deze kaassalade is goed voor 47 kcal.
Het voorbeeld op de foto: 1 sneetje meergranen sojabrood met 1 portie kaassalade is goed voor 147 kcal.