Gevulde inktvisringen

Ingrediënten:

400 g inktvisringen (gekuist)

100 g olijven

2 rode uien

30 g half zongedroogde tomaatjes

2 teentjes knoflook

20 g feta light

30 g amandelpoeder

Enkele takjes basilicum

Enkele takjes peterselie

20 g Parmezaanse kaas

Inktvis associeer ik met een vakantie op de Canarische eilanden, maar met dit, eerder Grieks geïnspireerde recept, zet je gelijk de Zuiderse smaken thuis op tafel!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was en kuis de ui, de look, de basilicum en de peterselie en hak grof.

Doe de olijven, de ui, de tomaatjes, de knoflook, de feta, het amandelpoeder, de basilicum en de peterselie in de blender en mix tot een pasta.

Schik de inktvisringen in een ovenschaal, vul ze met de pasta. Rasp de Parmezaanse kaas grof en verdeel over de gevulde inktvisringen. Zet gedurende 8 à 10 minuten in de oven en eet smakelijk!

Nota's:

Uit 400 g hadden we 6 grote en 6 kleinere inktvisringen. Indien we spreken over een portie voor 4 personen, dan is dit met de bedoeling om deze inktvisringen te eten als eiwitcomponent van de warme maaltijd. Met dit gerechtje kan je echter alle kanten op: je kan dit ook eten als aperitiefhapje of als voorgerecht. In dit laatste geval zou ik 1 grote of 2 kleinere inktvisringen per persoon voorzien en gaat het over een portie voor 9 personen.

Zelf heb ik deze inktvisringen gemaakt als hoofdgerecht, in combinatie met spirelli en een saus op basis van tomaten, rode en gele paprika. Als hapje vooraf zou ik een inktvisring presenteren op een tapasbordje, zonder meer of met een klein beetje tomatensaus of enkele blaadjes groene sla. Als voorgerecht zou ik de inktvisring aanbieden op een stukje toast, vergezeld van wat rauwkost.

Als onderdeel van een hoofdschotel bevat dit gerecht 217 kcal per persoon, voornamelijk uit eiwitten (22 g) en (voornamelijk onverzadigde) vetten (10 g) en in mindere mate uit koolhydraten (7 g). Als aperitiefhapje of voorgerecht bevat dit gerecht 96 kcal per persoon.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be