Eiersalade met kabeljauwlever en avocado

Ingrediënten voor 10 porties van 25 à 30g:

3 eieren

½ blikje kabeljauwlever (60g)

Een scheutje citroensap

Een scheutje azijn

1/3 rijpe avocado

1 eetlepel eekhoorntjesbroodolie of truffelolie

Bereiding:

Breng water met een scheutje azijn aan de kook en kook de eieren gedurende 10 minuten.

Haal de kabeljauwlever uit de olie en besprenkel met citroensap.

Ontpit en pel de avocado.

Koel de gekookte eieren onder koud stromend water tot ze voldoende koud zijn en pel ze.

Plet of snij de eieren, de kabeljauwlever en de avocado fijn. Voeg de geparfumeerde olie toe en meng ondereen. Indien gewenst nog bijkruiden met een beetje peper, maar normaal gezien zou deze eiersalade voldoende smaak moeten hebben zonder extra kruiden.

Nota's:

Helpen de kippen de paashaas een handje en heb je in deze periode veel hardgekookte eieren? Dan is deze eiersalade de ideale manier om de eieren te verwerken.

Deze salade is heerlijk op brood of op toast.

Kabeljauwlever is rijk aan omega-3 vetten, vitamine A en vitamine E. Gebruik je bovendien ook Columbuseieren of Ovyta-eieren, dan worden hieraan nogmaals omega-3 vetten en vitamine E toegevoegd. Ook avocado is rijk aan omega-3 vetten. Een calorierijke salade dus, maar wel boordevol met gezonde ingrediënten!

1 portie eiersalade is goed voor 69 kcal. Eet je deze eiersalade op bruin brood, dan is 1 snede bruin brood met 1 portie eiersalade goed voor 146 kcal.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten