Ingrediënten voor 4 personen:
400 g varkenslapjes
600 g aardappelen
400 g savooikool
400 g wortelen
200 g bleekselder
1 el wokolie
1 el boter
Kruidnoot, peper en eventueel een beetje zout
Bereiding:
Snij de savooikool grof, en was ze in water met een beetje zout.
Was en schil de wortelen en snij in staafjes met de mandoline.
Was de bleekselder, verwijder de losse draden en snij in blokjes.
Was en schil de aardappelen en snij in blokjes van +/- 1 cm³.
Zet een ruime pan (bv. een wokpan) op het vuur. En verhit de wokolie.
Snij de varkenslapjes in hapklare stukken, kruid met peper, kruidnoot en een beetje zout en bak kort aan in de pan.
Voeg de aardappelblokjes toe, samen met de boter en roer zeer regelmatig rond.
Voeg na +/- 5 min de groenten toe en kruid nogmaals met peper en kruidnoot.
Blijf regelmatig rondroeren tot alles beetgaar is en verdeel over de borden.
Nota's:
Met dit gerechtje kan je genieten van de pure smaken van de groenten van het seizoen!
Een savooikool is veel groter dan de 400 g die je voor dit gerecht nodig hebt. De rest van de kool kan je eveneens grof snijden en even blancheren, zodat je ze vervolgens in de diepvries kan bewaren. Op een later moment kan je de diepgevroren savooikool kort even opstoven en zo heb je snel een gezonde maaltijd op tafel.
Dit gerecht bevat 380 kcal per portie.