Ingrediënten voor 4 personen:
1kg fijn gesneden groenten – Heb je weinig tijd of kook je voor 1 persoon? Kies dan voor een voorverpakte en voorgesneden wokmengeling. Anders kan je je groenten samenstellen naar keuze: reepjes paprika, preiringen, sojascheuten, fijn gesneden worteltjes,…
1 dessertlepel vissaus of sojasaus
1 eetlepel wokolie
2 à 3 l water, eventueel verrijkt met een groentebouillonblokje
4 eitjes
8 sneetjes volkoren brood
8 mespunten margarine
Bereiding:
Breng het water tot net onder het kookpunt en los het bouillonblokje er in op.
Verhit de wokpan, voeg de wokolie en daarna de groenten toe.
Roer de groenten even rond en voeg de vissaus of de sojasaus toe. Blijf verder roeren tot de groenten beetgaar zijn.
Breek daarna een voor een de eitjes en laat de inhoud net boven het water in het water glijden, zodat het eitje zo goed mogelijk samen blijft en de verschillende eitjes niet met elkaar vermengen. Laat ze 2 à 3 minuutjes garen. Doorgaans zakken de eitjes eerst naar de bodem, zodra ze de bodem loslaten zijn ze gaar. De bedoeling is dat het eiwit uitgehard is en het eigeel nog vloeibaar.
Smeer per persoon 2 sneetjes volkoren brood met een mespunt margarine.
Verdeel de groenten over de borden en leg het ei er midden op. Serveer met 2 sneetjes brood en eet smakelijk!
Nota's:
300 kcal per persoon
Als alternatief voor brood kan ook gekookte rijst of quinoa voorzien worden
Ideaal als lichte lunch tussen de feestdagen of op dagen waarop ook uit eten gegaan wordt