Ingrediƫnten voor 8 personen:
3 rode en 3 groene tomaten
200g garnalen
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
1 koffielepel citroensap
1 eetlepel gehakte peterselie
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels volle yoghurt
1 daikon
100g gerookte paling
8 koffielepels groene pesto
1 limoen
Bereiding:
Schil en was de knoflook en de sjalot en snij zeer fijn. Meng met de gehakte peterselie, het citroensap, de mayonaise en de yoghurt tot een looksaus.
Was de limoen en snij in partjes.
Was de tomaten en snij ze in dunne plakken met de mandoline.
Was en schil de daikon en snij in dunne (dunner dan de tomaten) plakken met de mandoline.
Schik de schijfjes tomaat aan de ene kant van het bord en de daikon aan de andere kant van het bord.
Breng een streepje looksaus aan in het midden van de tomaten, breng een streepje groene pesto aan in het midden van de daikon.
Verdeel de garnalen over de looksaus, verdeel de paling over de pesto.
Werk de bordjes af met een schijfje limoen. Dien op en eet smakelijk!
Nota:
Heerlijk als voorgerecht, maar ook prima als lunch, gecombineerd met enkele sneden volkoren brood en wat extra gemengde groenten, of als hoofdgerecht, opnieuw met wat extra groenten, een iets grotere portie garnalen en paling en puree.
169 kcal per portie.