Bloemkoolpizza

pizza_bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het deeg:

Een gemiddelde bloemkool

2 eieren

50g Parmezaan poeder

Voor de saus:

400g tomatenpassata

7l groentebouillon

100g sojaroom

1 eetlepel olijfolie

Een ruime hoeveelheid verse of gedroogde kruiden (Bv.: een koffielepel lookpoeder, een soeplepel basilicum, een soeplepel oregano, een koffielepel bonenkruid, een theelepel tijm, een theelepel gemalen rode pepers)

Topping naar keuze:

½ courgette

½ gele en ½ rode paprika

125g champignons

Een 10-tal kerstomaatjes

2 sneden gekookte ham

30g smeerbare geitenkaas

30g smeerbare kruidenkaas

100g gemengde geraspte kaas

Wat als pizza je favoriete groente kon zijn?

Een lekker en gezond pizzarecept is deze bloemkoolpizza met een bodem gemaakt van bloemkool. Bereid deze pizza met lekkere toppings naar jouw persoonlijke smaak.

Bereidingswijze:

Snij de bloemkool in roosjes, was ze en maal ze fijn in de blender. Zet ze gedurende 5 minuten afgedekt in de microgolf.

Doe de passata, de sojaroom, de olijfolie en de kruiden in een maatbeker en mix tot een gladde saus.
Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de bloemkool op een schone keukendoek en wring het overtollige vocht er uit. Doe dit voorzichtig, zodat je je niet verbrandt!

Meng de Parmezaan poeder onder de bloemkool. Kluts de eieren en roer ze door het bloemkool-Parmezaan-mengsel.
Verdeel het mengsel in 2 of in 4 en rol uit tot 2 2-persoons of 4 1-persoons pizzadegen.

Leg voor het uitrollen zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van het deeg een vel bakpapier.
Bak de uitgerolde degen gedurende 12-15 min.

Was en snij de groenten (persoonlijk snij ik de courgette en de paprika in kubusjes van 1cm, de champignons in schijfjes, de ui in ringen en te kerstomaatjes in 4 partjes)

Besmeer de voorgebakken pizzabodems met een laag tomatensaus. Verdeel de groenten over de voorgebakken pizzabodems, scheur de ham in stukken en verdeel samen met de geiten- en kruidenkaas over de pizza’s.

Bestrooi de pizza’s met de geraspte kaas.
Zet de pizza’s gedurende 12 – 15 minuten in de oven en smullen maar!

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten