Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het deeg:
Een gemiddelde bloemkool
2 eieren
50g Parmezaan poeder
Voor de saus:
400g tomatenpassata
7l groentebouillon
100g sojaroom
1 eetlepel olijfolie
Een ruime hoeveelheid verse of gedroogde kruiden (Bv.: een koffielepel lookpoeder, een soeplepel basilicum, een soeplepel oregano, een koffielepel bonenkruid, een theelepel tijm, een theelepel gemalen rode pepers)
Topping naar keuze:
½ courgette
½ gele en ½ rode paprika
125g champignons
Een 10-tal kerstomaatjes
2 sneden gekookte ham
30g smeerbare geitenkaas
30g smeerbare kruidenkaas
100g gemengde geraspte kaas
Wat als pizza je favoriete groente kon zijn?
Een lekker en gezond pizzarecept is deze bloemkoolpizza met een bodem gemaakt van bloemkool. Bereid deze pizza met lekkere toppings naar jouw persoonlijke smaak.
Bereidingswijze:
Snij de bloemkool in roosjes, was ze en maal ze fijn in de blender. Zet ze gedurende 5 minuten afgedekt in de microgolf.
Doe de passata, de sojaroom, de olijfolie en de kruiden in een maatbeker en mix tot een gladde saus.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de bloemkool op een schone keukendoek en wring het overtollige vocht er uit. Doe dit voorzichtig, zodat je je niet verbrandt!
Meng de Parmezaan poeder onder de bloemkool. Kluts de eieren en roer ze door het bloemkool-Parmezaan-mengsel.
Verdeel het mengsel in 2 of in 4 en rol uit tot 2 2-persoons of 4 1-persoons pizzadegen.
Leg voor het uitrollen zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van het deeg een vel bakpapier.
Bak de uitgerolde degen gedurende 12-15 min.
Was en snij de groenten (persoonlijk snij ik de courgette en de paprika in kubusjes van 1cm, de champignons in schijfjes, de ui in ringen en te kerstomaatjes in 4 partjes)
Besmeer de voorgebakken pizzabodems met een laag tomatensaus. Verdeel de groenten over de voorgebakken pizzabodems, scheur de ham in stukken en verdeel samen met de geiten- en kruidenkaas over de pizza’s.
Bestrooi de pizza’s met de geraspte kaas.
Zet de pizza’s gedurende 12 – 15 minuten in de oven en smullen maar!