Ingrediënten voor 4 stuks:
Voor de mocktail:
33 cl mangosap
33 cl citrussap (citroen, limoen en sinaasappel)
33 cl ananassap
Enkele druppels amandelaroma (te vinden in de bakafdeling)
Voor het hapje:
½ mango
4 gambastaarten
1 kl margarine voor bakken en braden
Kruiden naar wens (lookpoeder en een beetje zout)
Fan van mango en op zoek naar een lekker aperitief met bijpassend hapje? Test dan zeker dit recept uit!
Bereiding:
De mocktail:
Meng alle ingrediënten in een maatbeker en zet koel weg.
Doe eventueel wat crushed ice in de aperitiefglazen en vul aan met de drank.
Het hapje:
Indien je gebruik maakt van diepgevroren gambastaarten, laat ze dan vooraf ontdooien. Indien je verse gamba’s gebruikt, kuis en spoel dan de gamba’s.
Verhit de vetstof in een klein pannetje, kruid de gamba’s en bak ze aan beide zijden gaar.
Snij ondertussen de mango in blokjes.
Prik eerst een mangoblokje op een prikkertje, dan de ene helft van de gamba, vervolgens nog een mangoblokje, dan de tweede helft van de gamba en opnieuw een mangoblokje.
Nota's:
Een aperitief met en hapje erbij hoort bij een feestelijke gelegenheid, zeker bij een feestje waarop wat meer volk uitgenodigd is en niet iedereen op hetzelfde moment toekomt. Aperitieven en aperitiefhapjes zijn echter ook calorierijk. Overdrijf dus niet met het aperitieven: voorzie ook steeds water als alternatief voor een gesuikerde of alcoholische drank en voorzie niet te veel verschillende hapjes. Wel kan je nog wat rauwkost voorzien met een lichte dipsaus om eventuele gaten op te vullen.
Een glas van 25 cl van dit aperitief bevat +/- 100 kcal. Het hapje bevat 46 kcal per stuk.
Wil je ook graag een alcoholische variant van dit aperitief voorzien? Voeg dan 2,5cl Tiki-likeur toe (mango-ananassmaak). Het caloriegehalte van dit aperitiefje stijgt dan met 39 kcal.