Alcoholarme gin tonic met veenbessen

Ingrediënten voor 4 personen:

4 flesjes Gordons gin & tonic ultra low alcohol with a hint of lime

200 ml ongezoet cranberrysap

1 limoen

50 g cranberries.

Iets te vieren en op zoek naar een lekker aperitief waarbij iedereen nuchter blijft? Deze alcoholarme gin tonic met veenbessen is een echte aanrader!

Bereiding:

Leg de cranberries in ijsblokjesvormpjes. Vul gedeeltelijk met water en laat een uurtje bevriezen. Vul nadien verder met water en laat opnieuw invriezen.

Snij enkele schijven van de limoen. Verdeel de schijven in 4, leg in ijsblokjesvormpjes, vul met water en laat bevriezen.

Meng de twee gekoelde dranken. Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Vul aan met de drank en geniet van je aperitief.

Nota's:

Alcohol is best wel ingeburgerd in onze maatschappij en je wordt haast als vreemd aanzien als je geen alcohol drinkt. De feestdagen zijn typische periodes waarin overdadige hoeveelheden alcohol gedronken worden. Een feestje zonder alcohol is echter vaak wat calorie-armer, nog maar te zwijgen over andere ongemakken die (te veel) alcohol met zich mee kunnen brengen. Dit mooie alcoholarme aperitief is een eenvoudige manier om je tafelgenoten ongemerkt nuchter te houden.

Toch liever een alternatief met alcohol? Meng dan 1 deel cranberrysap met 1 deel van je favoriete gin en 4 delen tonic. Voeg ijsblokjes en een scheutje limoensap toe. Het caloriegehalte van deze alcohol bevattende drank ligt wel wat hoger dan die van het alcoholarme alternatief.

Deze alcoholarme longdrink bevat 75 kcal per portie. Gebruik je gewone gin, gecombineerd met tonic zero, dan bevat dit aperitief ongeveer 125 kcal per glas. Gebruik je gewone gin en gewone tonic, dan is 1 glas goed voor ongeveer 200 kcal.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be