Aardappelsalade met yoghurt

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg vastkokende aardappelen

250 ml volle yoghurt

2 eetlepels kappertjes

1 grote rode ui

6 takjes peterselie

Een bosje verse bieslook van 1 cm doorsnede

Peper en een beetje zout naar smaak

Bereiding:

Was en schil de aardappelen en snij ze in blokjes van +/- 1,5 cm.

Stoom de aardappelen gedurende 20 minuten of kook ze tot ze gaar, maar niet plat gekookt zijn. Verwijder het vocht en laat de aardappelen afkoelen.

Was en schil de ui en snij fijn.

Halveer de kappertjes.

Was de peterselie en de bieslook en snipper fijn.

Meng de yoghurt met de ui, de kappertjes, de peterselie en de bieslook. Kruid eventueel bij met wat peper en een beetje zout volgens smaak.

Meng de aardappelen onder het yoghurtmengsel en eet smakelijk!

Nota's:

Deze aardappelsalade is een ideaal bijgerecht bij een zomerse barbecue en brengt heel wat minde energie aan als de variant met mayonaise!

Gecombineerd met een stukje mager vlees, zoals een steak, een kipfilet of een kipsaté of een stukje vis en een ruime portie rauwkost, kan je perfect genieten van een zomers feestje en ongemerkt aan een slanke lijn werken!

Deze aardappelsalade bevat 273 kcal voor een (ruime) portie.

Geniet van de zomer!

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten