Nieuws

Hier vind je weetjes, specifieke informatie m.b.t. diëten bij bepaalde allergieën of aandoeningen, informatie over voeding gericht naar specifieke doelgroepen of onderwerpen in verband met voeding, die recent in de pers geweest zijn en nader toegelicht worden. Als je op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp, kan je altijd eens een blik werpen op deze rubriek om te zien of er al informatie over verschenen is.

Vers van de pers: Zoetstoffen en koolhydraten een slechte combinatie?

Op 3 maart 2020 werd een nieuwe Yale studie gepubliceerd in Cell Metabolism (https://www.cell.com/cell-metabolism/fulltext/S1550-4131(20)30057-7) met als titel ‘Short-term consumption of sucralose with, but not without, carbohydrate impairs neural and metabolic sensitivity of sugar in humans’. […]

23 april 2020

Dossier: Corona-crisis en voeding: wat doe je beter wel en wat niet?

Kan voeding ons beschermen tegen COVID-19? Of kan voedsel net een bron van besmetting zijn? En wat doe je als je ernstig ziek werd door het Corona-virus en moet revalideren? Iedereen is de laatste weken, […]

23 april 2020

Cholerabacteriën zijn schadelijk, mango’s niet: het werkingsmechanisme achter een allergische reactie

In NemoKennislink van 30/01/2020 verscheen een artikel van Welmoed van Zuiden: ‘Cholerabacteriën zijn schadelijk, mango’s niet’. Het betreft een interview met theoretisch bioloog Rob de Boer over het belang van bioinformatica. Ben je geïnteresseerd in […]

12 februari 2020

Vers van de pers: Meer leververvetting bij jongvolwassenen door toename obesitas

In ‘The Lancet’ van 15/01/2020 verscheen het artikel ‘Prevalence of steatosis and fibrosis in young adults in the UK: a population-based study’ van Kushala W M Abeysekera et all (https://www.thelancet.com/journals/langas/article/PIIS2468-1253(19)30419-4/fulltext#) , waaruit blijkt dat door […]

12 februari 2020

Dossier: Voeding in relatie tot psychische aandoeningen

In Nederland verscheen eind 2019 de publicatie ‘Voeding en Psychische gezondheid gedurende de levensloop’, een publicatie van de Universiteit van Maastricht, die een synthese vormt van de beschikbare wetenschappelijke kennis en een inventarisatie van de […]

12 februari 2020

Aandachtspunten tijdens de feestdagen

Hoe uitgebreider ons sociale netwerk, hoe meer feestjes er doorgaans ook zijn in deze eindejaarperiode. De miserie is waarschijnlijk al begonnen rond Sinterklaas. De goede heilige man kwam langs op het werk of bracht wat […]

27 december 2019

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten