Aangename kennismaking.
Ik ben Natacha, mama van Alexander en Silvester en gehuwd met Wim. Enkele jaren geleden zat ik op uw stoel bij een collega-diëtiste. Ik had last van allerlei lichamelijke klachten en zat niet goed in mijn vel... Op dat moment heb ik mijn voeding en levensstijl aangepast en sindsdien heb ik energie voor tien en ben ik weer fit en gezond.
Voor mij was dit ook meteen het moment om mijn carrière een andere wending te geven, dus ben ik begonnen, en ondertussen met grote onderscheiding afgestudeerd, aan een bacheloropleiding voedings- en dieetkunde.
Tijdens mijn opleiding heb ik een zeer uitgebreide theoretische en wetenschappelijke kennis opgedaan, die de basis vormt voor de medische diëten: voeding bij maag-darmklachten, bij een te hoge cholesterol, bij diabetes type 2, bij chronische nierinsufficiëntie en bij vele andere aandoeningen.
De standaard voedingsadviezen worden in eerste instantie uitgewerkt voor volwassenen. Kinderen, jongeren en ouderen hebben vaak aangepaste adviezen nodig. Aangezien ik zeer graag werk met zowel kinderen en jongeren als met volwassenen en ouderen, wil ik me tot al deze leeftijdscategorieën richten.
Kortom, waar ik voor sta, is een voedingsadvies op maat, aangepast aan jouw wensen en voorkeuren, maar dat toch voldoet aan de medische voorwaarden die horen bij je dieet, want gezond en lekker gaan hand in hand!
Mijn ervaringen
Een eerste praktische ervaring was een samenwerking met een zelfstandige diëtiste, gespecialiseerd in allergieën en intoleranties. Maar ook in een voedingsbedrijf, een ziekenhuis en enkele woon-zorgcentra deed ik heel diverse ervaringen op i.v.m. gezonde voeding, bereidingswijzen en voedingspatronen op maat. […]
Specialisaties
Wegens een uitgesproken interesse in allergieën en intoleranties, heb ik me via bijscholing reeds kunnen specialiseren tot allergiediëtiste. Verder krijgen overgewicht, ondergewicht en eetproblemen mijn extra aandacht. Naast deze specialisaties kan je bij mij ook voor andere diëten terecht. [...]
Extra opleidingen
Naast de kennis en ervaring die ik al heb, vind ik het zeer belangrijk om extra kennis op te bouwen. Er komen steeds nieuwe voedingsmiddelen bij en de technieken om voedsel te bereiden veranderen. Ook binnen de medische wereld zijn er continu veranderingen. Bijgevolg is bijscholing voor mij erg belangrijk. […]