Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 kg asperges
500 g zalmfilets
600 g aardappelen
2 bosjes kervel
2 eetlepels kappertjes
250 ml soja room light
3,5 eetlepels vloeibare margarine
Kruiden naar wens (look, peper, kippenkruiden en een beetje zout)
Lente op je bord? Dan mogen asperges niet ontbreken! In dit recept zijn ze gecombineerd met een sausje van kervel en kappertjes, zalm en gebakken patatjes.
Bereiding:
Was en kuis de asperges en de aardappelen.
Snij de aardappelen in kleine kubusjes, kruid ze naar wens en bak tot ze gaar zijn in 2 el margarine.
Stoom de asperges gaar in +/- 12 minuten.
Spoel de kervel en snij fijn. Doe hetzelfde met de kappertjes.
Kruid de zalm naar wens en bak in 1 el margarine.
Stoof de kervel en de kappertjes aan in de resterende margarine en kruid naar wens. Voeg de room toe en laat wat inkoken.
Dresseer de borden en eet smakelijk!
Nota's:
Gooi de schillen van de asperges niet weg! Ze kunnen een basis vormen voor een lekkere aspergesoep.
Dit receptje is ook lekker en calorie-armer met een stukje kip of kabeljauw i.p.v. zalm. Weet wel dat zalm een vette vis is en dat de vetten in deze vis rijk zijn aan omega-3 vetten, die een positief effect hebben op onze gezondheid.
Mijn huisgenoten zijn geen visliefhebbers. Om die reden ben ik ooit gestart met het kruiden van vis met kippenkruiden en sindsdien krijg ik vis hier thuis beter verkocht. Indien je de voorkeur geeft aan andere kruiden, doe gerust!
Asperges zijn echte lente-groenten, maar ook de kervel komt vers uit de tuin. De combinatie van kappertjes en kervel geeft een frisse toets aan de saus, die perfect samengaat met deze asperges.
Een portie van dit gerecht bevat 518 kcal.