Ingrediënten als voorgerecht voor 4 personen:
12 scampi’s
2 preien
150 ml soja room light
1 dessertlepel olijfolie
1 dessertlepel kruidenboter
Peper uit de molen
Fan van scampi? Goed nieuws dan: met dit recept van scampi in preisaus kan je alle kanten op. Het is lekker als hapje, voorgerecht of hoofdgerecht.
Bereiding:
Ontdooi de scampi’s indien je diepgevroren exemplaren gebruikt.
Was en kuis de prei, snij in ringen en was nogmaals.
Verhit de olie in een wokpan, voeg de preiringen toe, kruid met peper volgens wens en laat stoven.
Kuis de scampi’s.
Verhit de kruidenboter in een pan en bak de scampi’s kort aan beide zijden, tot ze gaar zijn.
Voeg de sojaroom toe aan de prei, laat even mee verwarmen en verdeel de preisaus en de scampi’s over de borden.
Nota's:
Dit gerecht kan perfect gebruikt worden als hapje (1 scampi per hapje), als voorgerecht (zoals hierboven) of als hoofdgerecht (verdubbel in dat geval de hoeveelheden). Als hapje kan je dit gerecht perfect serveren zoals hierboven beschreven. Als voorgerecht kan dat ook, maar liefhebbers kunnen eventueel een sneetje getoast donker meergranenbrood toevoegen. Als hoofdgerecht voeg je enkele aardappeltjes of wat bruine rijst toe en wat kerstomaatjes.
Dit gerecht is eenvoudig en snel in bereiding en valt bij velen in de smaak.
Het recept als voorgerecht, zoals hierboven beschreven, bevat 149 kcal (en bijna 16 g eiwitten) per portie. Als hapje kom je dus op 50 kcal per hapje en als hoofdgerecht op 298 kcal per persoon. Voeg je aan het voorgerecht een sneetje brood toe, dan bekom je 218 kcal per portie. Voeg je aan het hoofdgerecht per persoon 150 g aardappelen (of gekookte rijst) toe en 100 g kerstomaatjes, dan heb je een gerecht van 459 (539) kcal per portie.