Ingrediënten voor 10 porties:
½ knolselder
3 uien
3 dikke wortels
4 eetlepels saliepoeder
1,5 l groentebouillon
120 ml sojaroom light
Enkele takjes verse salie
Gemengde peper uit de molen
1 el olijfolie
Feest of dagelijkse kost? Dit saliesoepje past altijd! Groenten, kruiden en een romig tintje, met deze gezonde starter ben je alvast goed begonnen.
Bereiding:
Was en schil de groenten en snij grof.
Verhit de olie in een soeppan en voeg de groenten en het saliepoeder toe. Laat even aanstoven en voeg vervolgens de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat even sudderen.
Mix de soep en verdeel over de borden. Werk af met een beetje room, een blaadje salie en wat peper uit de molen.
Nota's:
Salie is een kruid met een uitgesproken smaak. Verder zou het ook een geneeskrachtige werking hebben tegen ontsteking van de slijmvliezen. Ik vind het echter vooral heel lekker!
Geen 10 porties nodig in één keer? De rest van de soep kan je in porties invriezen of gedurende enkele dagen bewaren in de koelkast.
Deze soep bevat 77 kcal per portie.