Ingrediënten voor 4 personen:
4 gele paprika’s
250 g rijst
1 ui
1 dikke wortel
100 g erwtjes
40 g rozijnen
1 eetlepel sojasaus
2 teentjes look
400 g lamssteaks
Provençaalse kruiden
2 eetlepels olijfolie
Heb jij graag verschillende kleuren en smaken op je bord? Dit recept voor gevulde paprika met lamsvlees zorgt voor een smaakbommetje in je mond!
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm een bodempje water met de rozijnen en laat de rozijnen wellen.
Was, halveer en kuis de paprika’s. Leg ze in een ovenschotel in de oven om te garen.
Breng water aan de kook en kook de rijst.
Was en kuis de groenten en de look. Snipper de look en de ui fijn en rasp de wortels.
Verhit een lepel olie in een kookpot en stoof de ui en de look aan. Voeg vervolgens de andere groeten toe en stoof tot ze beetgaar zijn.
Haal de groenten van het vuur, voeg de sojasaus, de rozijnen en de rijst toe en meng door elkaar.
Vul de paprika’s met het rijst- groentemengsel en zet nog even terug in de oven.
Verhit een lepel olijfolie in de pan. Kruid het lamsvlees met Provençaalse kruiden aan beide zijden en bak zodat het vlees binnen nog mooi rosé is.
Verdeel het vlees en de gevulde paprika’s over de borden en eet smakelijk!
Nota's:
Moeite met het verteren van paprika? Leg ze dan eerst met de vel naar boven onder de gril en pel ze alvorens ze te vullen met het rijst-groentemengsel.
Vaak wordt er gekozen door een vulling met gehakt of rijst zonder meer. Doorgaans wordt het gerecht dan heel wat calorierijker, aangezien je ofwel kiest voor vetrijker vlees, ofwel voor meer koolhydraten dan nodig. Door groenten onder de rijst te mengen, wordt je groente-portie automatisch groter en je koolhydraatportie kleiner.
Dit gerecht levert 564 kcal per portie, mooi verdeelt onder eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels.