Pasta met warmoes

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g spirelli tricolore

800 g warmoes, bladeren en stelen

100 g spekblokjes natuur

300 g kipfilet

200 ml soja room light

2 eidooiers

100 g geraspte kaas

1 eetlepel olijfolie

Enkele sprietjes bieslook

Kruiden naar wens, ik gebruikte currypoeder en look

Ken je warmoes al? Warmoes of snijbiet is een mooie en veelzijdige plant die niet mag ontbreken in je moestuin, maar zeker niet misstaat in je siertuin. Grote groene bladeren die je kan bereiden als spinazie staan op felgekleurde gele, rode witte of roze stelen, die je kan bereiden als selder, al zijn ze veel neutraler van smaak. Aangezien je steeds de buitenste bladeren van de plant gebruikt, blijft hij van binnenuit verder groeien, waardoor je in de lente, de zomer en de herfst kan blijven oogsten, en bij zachte winters komen ze zelfs de winter door! Plantenfan en nog geen warmoes in de tuin? Zaai ze dan nu nog, je zal er geen spijt van krijgen!

Bereiding:

Was de warmoes en verwijder eventuele gekwetste delen.

Snij de bladeren en de stelen in reepjes.

Was de bieslook en snipper fijn.

Snij de kipfilet in blokjes.

Breng water aan de kook en voeg de spirelli toe. Laat koken volgens de instructies op de verpakking.

Verhit de vetstof in een ruime (wok)pan. Voeg de spekblokjes en de kippenblokjes toe en kruid naar wens. Laat het vlees even bakken, tot het voor 2/3 doorbakken is.

Voeg de warmoesreepjes (stelen en blad) toe en laat mee bakken tot alles gaar is. Roer regelmatig om.

Voeg de room toe en zet het vuur af zodra de room begint te koken. Meng de eidooiers onder de room en schep het geheel nog eens om.

Dresseer de borden met pasta, vlees en groenten uit de wok en werk af met wat geraspte kaas en gesnipperde bieslook. Smakelijk!

Nota's:

Geen warmoes in de tuin en toch zin in dit gerechtje? Als je rode bieten met blad vindt in de winkel, dan kan je ook deze stelen en bladeren gebruiken en ook spinazie is een mogelijk alternatief.

Warmoesblad heeft net als spinazie de neiging om sterk in volume te slinken tijdens de bereiding. Persoonlijk heb ik graag iets meer groenten op mijn bord en voeg ik nog wat gebakken champignons toe.

Fan van pasta carbonara? Dan is deze pasta wellicht ook iets voor jou! Alleen bevat deze variant wat minder calorieën en wel groenten!

Dit gerecht bevat 618 kcal per portie

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten