Ingrediënten voor 4 personen:
1/2 butternut pompoen
1 blik rode linzen (240 g uitgelekt gewicht)
2 eetlepels olijfolie
1 rode paprika
200 g erwtjes
1 rode ui
250 g spirelli tricolore
100 g zachte geitenkaas
100 ml soja room light
1 kl lookpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl chilipoeder
Een beetje zout
Wat verse tuinkruiden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op maximale kracht.
Schil en ontpit de pompoenen snij in blokjes. Meng de pompoenblokjes met 1 eetlepel olie en de helft van de kruiden, doe ze in een ovenschotel en rooster ze tot ze gaar zijn gedurende +/- 15 minuten. Roer ze af en toe om.
Breng water aan de kook en kook de spirelli volgens de instructies op de verpakking.
Was en ontpit de paprika en snij in blokjes. Schil en was de ui en snij in halve maantjes.
Verhit 1 eetlepel olie in een kookpot. Voeg de ui, de erwtjes, de paprikablokjes en de rest van de kruiden toe en roerbak tot ze gaar zijn.
Spoel de linzen om en doe ze samen met de pompoen, de geitenkaas en de room in een kookpot. Verwarm even en mix tot een gladde maar stevige saus.
Was en versnipper de tuinkruiden.
Schik de pasta, de saus en de groenten op de borden en werk af met de tuinkruiden. Smakelijk!
Nota's:
Wat doe je met de rest van de pompoen? Rooster de rest van de pompoen met de zelfde kruiden mee in de oven. Stoof een ui aan, voeg de pompoenblokjes en wat groentebouillon toe en mix tot een heerlijke pompoensoep.
Dit is heerlijk als vegetarisch gerecht, maar voor diegenen die hun portie vlees echt niet kunnen missen ook lekker met gebakken kippenblokjes.
Heb je een terras of een tuintje? Plant of zaai dan ook tuinkruiden. Deze tijd van het jaar vind je er daslook en bieslook die je kan gebruiken om je gerechten te kruiden of als afwerking.
Dit gerecht bevat 494 kcal per portie en het bevat voldoende eiwitten voor een volwaardig vegetarisch gerecht. Indien je vertrekt van een volkoren pasta, dan bevat dit gerecht zo’n 15 g vezels, waardoor je lang een voldaan gevoel zal behouden.