Carpaccio van mango met kippenblokjes en balsamico

Ingrediënten voor 10 personen:

2 rijpe mango's

½ bakje veldsla

400 g kipfilet

1 el olijfolie

Kippenkruiden

Balsamicocrème

Bereiding:

Snij de kipfilet in kleine blokjes.

Verwarm de olie in een pan en voeg de blokjes kip toe zodra de pan heet is. Kruid met kippenkruiden.

Was en kuis en droog de veldsla.

Schil de mango en snij in dunne plakken met de mandoline. Begin met boven en onderkant en vervolgend de zijkanten, zodat alleen de pit overblijft.

Schik de veldsla op de rand van het bord. Vul de binnenkant van het bord met plakjes mango en leg daarop de kippenblokjes. Je kan hierbij kiezen voor koude, lauwe of warme kippenblokjes. Werk af met enkele streepjes balsamicocrème.

Nota's:

Het ideale voorgerecht voor een uitgebreid menu: eenvoudig, kleurrijk, mager en met een uitgebreid smakenpallet.

Dit voorgerecht bevat 80 kcal per portie

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten