Quinoacracker met garnaaltjes en pestodressing

Ingrediënten voor 4 personen:

20 g gepofte quinoa

2 eiwitten

4 eetlepels garnalen

4 kerstomaatjes

2 eetlepels yoghurt

2 koffielepels groene pesto

4 blaadjes basilicum of andere verse kruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 100°C

Klop de eiwitten op tot een stevig schuim

Meng de gepofte quinoa onder het eiwit, verdeel in 4 hoopjes op het bakpapier en smeer uit tot 4 crackers. Let op! Mogelijk heb je niet al het eiwit nodig: voeg slechts de hoeveelheid eiwit toe die nodig is om de quinoa te laten kleven.

Bak de crackers gedurende +/- 15 minuten in de oven.

Was de tomaatjes en snij in 4.

Meng de pesto onder de yoghurt.

Laat de crackers even afkoelen en garneer met de garnalen, de stukjes tomaat en enkele hoopjes pestodressing. Werk af met een blaadje basilicum.

Nota's:

Deze crackers zijn heerlijk als aperitiefhapje, of gewoon tussendoor of bij de lunch.

Varieer ook in je garnering. De crackers zijn ook heerlijk met gerookte paling of gerookte forel.

Je kan de crackers ook iets kleiner maken en met een variatie aan toppings werken om zo te zorgen voor feestelijke aperitiefhapjes.

1 cracker met garnaaltjes en pestodressing bevat 55 kcal

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten